Bölge Haber Girişi : 02 Aralık 2009 11:05

Özel İdare vurgununda son gelişmeler!...

Özel İdare vurgununda son gelişmeler!...
Hayali işlerle Özel İdare'den 1.3 milyon TL tahsilat yapan müteahhit, kamudaki ciddiyetsizliği de gözler önüne serdi. Savcılığın soruşturma başlattığı skandal ile ilgili olarak ortaya çıkan detaylar parmak ısırtan cinsten...
Erzurum Ajans-Bazı ilçelerdeki Yatılı Bölge Okulları’nda hayali onarımlar yapıp, sahte imzalar atarak İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü hesaplarından 1 milyon 359 bin TL tahsilat yaptığı iddiasıyla hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulan müteahhit Bayram K., bir bakıma  kamudaki ciddiyetsizliği ortaya çıkarmış oldu. İhalesi bile yapılmayan işlerle ilgili hazırladığı evraklarla, devletin paralarını cebine indiren Bayram K.’ya İl Özel İdaresi’nin parayı nasıl ödediği halen daha gizemini koruyor. Bu sorunun cevabı savcılık soruşturmasının ardından ortaya çıkacak.

SORULAR CEVAP BEKLİYOR

Sahte evraklar düzenlenerek, ihalesi bile yapılmayan işlerin parasının tahsil edildiğinin ortaya çıkması, beraberinde de birçok soruyu gündeme getirdi. Yapılan ödemeyle ilgili olarak hiçbir evrakın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilmemesi, bununla birlikle İl Özel İdaresi’ndeki belgelerin asıllarının bulunmaması kafaları karıştıran en önemli konu olarak göze çarpıyor. Ayrıca, yolsuzluğun yapıldığı 2006 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü ile kurumun İl Özel İdaresi’ndeki hesaplarının nasıl örtüştüğü de cevabı merak edilen konular arasında yer alıyor.

BÖYLE KAMU KURUMU OLUR MU?

Halen Adıyaman Valisi olan dönemin İl Genel Sekreteri Ramazan Sodan ve İl Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Ercoşkun’un da imzalarının bulunduğu  iddia edilen ödeme evrakları, o yıllarda İl Özel İdaresi’nin de hangi zihniyetle yönetildiğini gözler önüne serdi.. İhalesiz, düzmece evraklarla bile tahsilat yapılan bir kuruma dönüştürülen İl Özel İdaresi’nde ‘ciddiyetsizlikle’ mücadele eden Genel Sekreter Selami Altınok, 1 Ocak 2009 tarihinden  itibaren, kurumdaki işleyişi değiştirdiklerini söyledi. Altınok, “Artık ihaleyi de, kontrolörlüğü de, ödemeyi de biz yapıyoruz” dedi.

MÜTEAHHİT ÖZEL ÇEK VERDİ!..

Yapmadığı işler karşılığında devletten para aldığı tespit edilen müteahhit Bayram K.’nın, tahsil ettiği miktar kadar Özel İdare’ye çek teslim ettiği belirlendi. İl Genel Sekreteri Selami Altınok ve Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak’ın ortaya çıkardığı skandalın ardından, devletten yapmadığı işler için 1 milyon 359 bin TL alan müteahhidin, skandalın basına yansımasından önce sahte evraklarla elde ettiği miktar kadar Özel İdare’ye çek verdiği öğrenildi. Okulların tadilatı karşılığında aldığı 1 milyon 359 bin TL’yi, kendi ofisinde hazırladığı sahte evraklarla tahsil etmeyi başaran Bayram K.’nın, skandalın ortaya çıkmasının ardından, “3 yıldır uyuyamıyorum. Parayı ödemek istiyorum” diyerek, Özel İdare’ye çek verdiği öğrenildi.

OLAY YARGIDA BEN KENDİMDEN EMİNİM

Erzurum’u sarsan şok yolsuzluk olayı ile ilgili hakkında yapılan eleştirilere açıklık getiren Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Ercoşkun ise, “Ben kendimden eminim. Olay yargıya intikal etmiş durumda. Gerekli soruşturma sonrası gerçek suçlular ortaya çıkacak”dedi. Erzurum Ajans’a  konuyla igili açıklamada bulunan Ercoşkun, olayın tek sorumlusuymuş gibi isminin kamuoyuna lanse edilmesini ‘haksızlık’ olarak değerlendirdi.

Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ercoşkun, “Söz konusu sahte imza olayı ve usulsüz tahsilatlar 2006 yılının Mart, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Aralık aylarında yapılmış. Bu usulsüz ödemelerde benim imzamda sahte olarak kullanılmış. Sadece benim değil, kurumda 15 kişinin imzası daha taklit edilmiş. Olay artık yargı sürecinde… Savcılık gerekli soruşturmayı ve incelemeyi yapıyor. Ben kendimden eminim. Adalete de güveniyorum. Gerçek sorumlular ortaya çıkacaktır. Eğer soruşturma sonucu benim bir suçum varsa o da ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.