Erzurum Haber Girişi : 30 Ekim 2011 21:12

ABD Yardım uçakları Erzurum`da

ABD Yardım uçakları Erzurum`da
ABD`den bugün Van`daki depremzelere gönderilmek üzere çadır, yatak ve battaniye dolu iki yardım uçağı, Erzurum Havalimanı`na indi.
Erzurum Ajans-ABD`den bugün Van`daki depremzelere gönderilmek üzere çadır, yatak ve battaniye dolu iki yardım uçağı, Erzurum Havalimanı`na indi.

Van`da meydana gelen depremin ardından yurt dışından gelecek yardımlar için Erzurum`un merkez olarak belirlenmesinin ardından yardım uçakları Erzurum`a gelmeye devam ediyor. ABD`den bugün akşam saatlerinde Erzurum Havalimanı`na inen iki yardım uçağında bulunan çadır ve yataklar, TIR`lara yüklenerek Van`a gönderildi. ABD`den gelen yardımlarla ilgili olarak Erzurum Havalimanı`nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ABD Ekonomik İşler Müsteşarı Laırd Treıber, Türkiye`de meydana gelen depremin ardından
ABD olarak her türlü yardımı sağlamaya hazır olduklarını belirterek, bugün iki uçakla çadır ve yatak getirildiğini, yarın da 3 ayrı uçağın daha Erzurum`a geleceğini bildirdi.

ABD ve Türkiye`nin yıllardan beri süregelen sıkı bir dostluğu olduğunu anlatan Laırd Treıber, "Türkiye`nin böylesine zor bir durumda olduğu zaman yanında olmak istedik. 5 yardım uçağımız Türkiye`ye yardım getirecek. Yardımlar çadır, yatak ve battaniyeden oluşuyor" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.