Bölge Haber Girişi : 05 Mayıs 2011 16:25

ABİGEM Kursiyerleri belgelerini aldı!..

ABİGEM Kursiyerleri belgelerini aldı!..
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ETSO), Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) aracılığıyla düzenlediği Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere başarı belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO), Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) aracılığıyla düzenlediği Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere başarı belgeleri düzenlenen törenle verildi.

21 Mart – 20 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlenen ve Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) desteklediği Girişimcilik Eğitimi Projesi’nin sertifika töreni, ETSO Meclis Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, ETSO Meclis Başkanı ve Erzurum ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen ve girişimcilik eğitimi alan 60 kursiyer katıldı. Törende ilk konuşmayı yapan ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, eğitim programında, “Girişimcilik Özelliklerinin Sınanması”, “İş Fikri Geliştirme”, “Pazar Araştırması” ve “Pazarlama Planlaması” gibi konularda katılımcılara eğitim verildiğini belirterek, eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere girişimciliklerinde başarı diledi. Başkan Özakalın, iş kurma sürecinde de kursiyerlere gerekli bilgi ve yönlendirme desteğinin verileceğinin altını çizerek, “Yerel ve bölgesel ihtiyaçları dikkatle takip eden ve bu konularda yapılan çalışmaları maddi ve manevi yönden destekleyen Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Törende daha sonra konuşan KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan ise, projenin katılımcılara ve Erzurum’a hayırlı olması temennisinde bulunarak, KUDAKA olarak böylesine önemli bir projeye destek vermekten memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Konuşmasında girişimciliğin önemine değinen Dr. Altan şunları söyledi; “Bölgemizde girişimcilik kültürü maalesef istenilen seviyede değil. Bu anlamda bu eksikliği gidermeye yönelik böyle güzel bir projeyi hazırlayan ETSO’ya ve projenin yürütülmesinde görev alan ABİGEM’e teşekkür ederim. Umarım bu eğitimi alan kursiyerlerimizin girişimleri başarılı olur ve hem ilimize, hem de bölgemize bir katma değer sağlar.”

Konuşmaların ardından kursiyerlere başarı belgeleri, ETSO Meclis Başkanı ve Erzurum ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, ETSO Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Ungan ve ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen tarafından verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.