Siyaset Haber Girişi : 02 Mayıs 2018 14:40

Adaylık başvurularında son viraj

Adaylık başvurularında son viraj
24 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 53 gün kala partilerdeki milletvekili aday adaylığı mesaisinde sona yaklaşılıyor.
Erzurumajans-24 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 53 gün kala partilerdeki milletvekili aday adaylığı mesaisinde sona yaklaşılıyor. AK Parti’de müracaatlar bugün biterken, MHP’de Perşembe, İYİ Parti’de Cuma, CHP’de ise Pazartesi günü sona eriyor.

27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde partilerdeki milletvekili aday adaylığı başvurularında yavaş yavaş sona geliniyor. Müracaatların 24 Nisan’da başladığı AK Parti’de bugün mesai saatinin bitimine kadar aday adayları başvurularını genel merkez ve il başkanlığına iletecek. Yoğunluğun yaşandığı bir diğer parti olan MHP’de ise müracaatlar yarın itibariyle sona eriyor. Pazartesi gününden itibaren aday adaylığı başvurularının yapılmaya başlandığı İYİ Parti’de de son başvuru ise Cuma günü. Pazartesi günü sürenin biteceği ve adaylık tarifesinin en yüksek olduğu CHP’de ise gözler genel merkezden çıkacak tarife değişikliğine çevrildi.

AK Parti’den rekor beklenti

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde, 24 Nisan’da başlayan ve geçtiğimiz günlerde uzatılan süre bugün akşam saatlerinde bitiyor. Erzurum’dan milletvekili aday adayı olmak için İl Başkanlığı ve Genel Merkez’e müracaat eden adayların isimleri ve sayısı hakkında kesin bir açıklama yapılmadı. Öte yandan gün boyu devam edecek müracaatlarla sayının 120’yi aşması öngörülüyor. Akşam saatlerinde tamamlanacak müracaatların ardından saat 19.00 sıralarında AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün, aday adaylarının isimleri ve kesin sayı hakkında açıklama yapması bekleniyor.

MHP’de başvuru 76 oldu

Cumhur İttifakı içerisinde yer alan Milliyetçi Hareket Partisi’nde isimler henüz belli olmazken, 81 ilde Erzurum milletvekili aday adaylığı için müracaat edenlerin sayısının 76 olduğu bildirildi. Başvurularını MHP Genel Merkezine yapan 76 aday adayından 46’sının Erzurum’dan olduğu öğrenildi. Yarın sona erecek başvurularla MHP’de aday adaylarının sayısının 90’ı aşacağı düşünülüyor.

İYİ Parti’de sürpriz isimler

Pazartesi gününden itibaren aday adaylığı başvurularının yapılmaya başlandığı İYİ Parti’de ise, sayının dün itibariyle 9’a ulaştığı öğrenildi. Erzurum İl Başkanlığı yönetiminden 3 ismin de aday olduğu partide, adaylığı kesinleşmeyen sürpriz isimlerin de yer aldığı kaydedildi. Buna göre; eski Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, eski MHP İl Başkanı Zekai Kaya ve geçtiğimiz günlerdeki seçimlerin ardından Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanlığını devreden işadamı Cemal Şengel’in aday adaylığı müracaatında bulunacağı gelen bilgiler arasında. İYİ Parti’de ise genel merkeze yapılan müracaatlar Cuma günü tamamlanacak.

CHP’de gözler tarife değişikliğinde

30 Nisan’da müracaatların başladığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise, aday adaylığında sessizlik yaşanıyor. Aday adaylığı müracaatlarında tarifenin en yüksek olduğu CHP’de, başvuru yapacak aday adaylarında gözler genel merkezden gelecek karara çevrildi. 11 bin TL olan başvuru ücretinin düşürülmesini bekleyen isimlerin, gelecek karar sonrasında Pazartesi gününe kadar müracaatlarını yapması bekleniyor.

Doğa ALCA/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.