Kültür-Sanat Haber Girişi : 21 Nisan 2016 23:30

ADK'dan Erzurum'da her yönüyle terör paneli

ADK'dan Erzurum'da her yönüyle terör paneli
Atatürk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü(ADK) tarafından düzenlenen'Terörün Ekonomik, İç Güvenlik ve Dış İlişkiler Boyutu' konulu panel yoğun ilgi gördü.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü(ADK) tarafından düzenlenen, 'Terörün Ekonomik, İç Güvenlik ve Dış İlişkiler Boyutu' konulu panel, Erzurum Barosu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Gazeteci-Yazar Orhan Bozkurt'un yönettiği panele, Emekli Diplomat Büyükelçi Osman Korutürk, Ekonomist-Siyasetçi Prof. Dr. Hurşit Güneş ve Ali Serindağ katıldı.

Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği panelin açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi ADK Başkanı Onur Şahin, terörün sadece silahla, etnik, ideolojik ve bölücülük maksatlarıyla yapılmadığını vurgulayarak son dönemlerde ülkemizde meydana gelen kadına yönelik şiddeti 'Erkek Terörü' olarak nitelendirdi.

''TERÖRÜN FİNANSI UYUŞTURUCU VE SİGARA''

Panelistlerden Prof. Dr. Hurşit Güneş, terörün ekonomik kaynaklarını anlatarak, bölücü terör örgütü PKK'nın en önemli gelirinin kaçak sigara, uyuşturucu ve insan ticareti olduğunu açıkladı. Prof.Dr. Güneş, ülkemizde yaşanan bölücü terörün önlenmesi için 1984-2005 yılları arasında ülke bütçesinden harcanan paranın ise 300 milyar doları aştığını söyledi.

Türkiye'de ki terörün 'İç Güvenlik' boyutunu değerlendiren eski Vali Ali Serindağ ise Atatürk'ün, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesinden yola çıkarak ülkemizde yaşanan terör olaylarının özellikle mevcut iktidar döneminde hep iç siyaset malzemesi olarak kullanılmasını eleştirdi. Serindağ, ''Siyasetçiler gelecek seçimleri, devlet adamları ise gelecek nesilleri düşünür. Üzülerek ve altını çizerek belirteyim ki, bu hükumet terör konusunda hep gelecek seçimleri düşündü'' dedi.



KORUTÜRK: YANLIŞI DOĞRU GÖSTERİYORLAR

Emekli Büyükelçi Osman Korutürk ise, terörün, dış boyutlarını ve uluslararası ilişkilerini bizzat Dışişleri Bakanlığı'nda görev yaptığı yıllarda yaşadığı olayları örnek vererek anlattı. Büyükelçi Korutürk, ''Ülkemizdeki terörün bitirilmesi konusunda ciddi yanlışlar yapılıyor. Bu hükumetin yaptığı her şey ciddi bir duman ve sis perdesi arkasında yapılıyor. Bu, hükumete rota konusunda ne söyleseniz boş. Türkiye'nin asıl kurucu iradesinin koymuş olduğu ana çizgiye dönmesi gerekir. Bu hükumetin yaptığı tek doğru şey, yanlışı doğru gösterebilme başarısıdır'' diye konuştu.

Panel sonrası gençlerle sohbet eden Osman Korutürk, Hurşit Güneş ve Ali Serindağ, Erzurum'da gördükleri yoğun ilgiden memnun kaldıklarını belirterek, organizasyonu gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü (ADK) üyelerine teşekkür etti.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.