Eğitim Haber Girişi : 24 Ocak 2012 17:50

Afganlılara Türkçe dersi

Afganlılara Türkçe dersi
Gölbaşı Gençlik Merkezi Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi’nin Afganlı aileler için düzenledikleri Türkçe dersleri tüm hızıyla sürüyor.
Erzurum Ajans-Gölbaşı Gençlik Merkezi Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi’nin Afganlı aileler için düzenledikleri Türkçe dersleri tüm hızıyla sürüyor.

E
rzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gölbaşı Gençlik Merkezi Müdürlüğü ile Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Afganistanlı mültecilere Türkçe öğretiliyor. Türkçe derslerine Afganlı aileler ve çocukları katılıyor. Türkçe derslerine 100’e yakın Afganlı katılıyor. Gölbaşı Gençlik Merkezi Müdürlüğü’ndeki Türkçe dersleri iki ayrı sınıfta veriliyor. Hafta için saat 09.30 ile 16.30 saatleri arasında gerçekleştirilen derslere ilgi bir hayli yoğun olurken, derslere eğitimci olarak Aygül Arı ile Nebi Sevim katılıyor. Aygül Arı ile Nebi Sevim, Afganlı ailelere Türkçe öğretmek için yoğun bir çaba sarf ediyor. Gölbaşı Gençlik Merkezi Müdürü Nazlı Oral, Vali Sebahattin Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün destekleri ile Afganlı ailelere Türkçe öğrettiklerini belirterek, Afganlı ailelerin her geçen gün Türkçeyi iyi öğrendiklerini söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.