Bölge Haber Girişi : 25 Şubat 2010 12:28

Ahmet Sarı'ya hizmet nişanı!

Ahmet Sarı'ya hizmet nişanı!
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarı'ya yaptığı çeviriler ve bilimsel çalışmaları nedeniyle Avusturya Cumhurbaşkanlılığı "Avusturya Gümüş Hizmet Nişanı" verildi.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarı’ya yaptığı çeviriler ve bilimsel çalışmaları nedeniyle Avusturya Cumhurbaşkanlılığı “Avusturya Gümüş Hizmet Nişanı” verildi.

Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen nişan takdimi törenine Avusturya Cumhuriyeti Büyükelçisi Heidemaria Gürer katıldı. Büyükelçi Gürer, yaptığı takdim konuşmasında, Avusturya edebiyatının Türkiye’de tanınması için Sarı’nın çok önemli çalışmalar yaptığını belirtti.

Avusturya edebiyatının en zor yazarlarını doktora tezi olarak çalışan Sarı’nın yine bu ülke edebiyatından yaptığı zengin çevirilerle Avusturya yazınını Türk okuruna tanıttığını anlatan Gürer, Türkçe ve Almanca yaptığı konuşmasının ardından Avusturya Cumhurbaşkanlığı adına “Avusturya Gümüş Hizmet Nişanı”nı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarı’nın göğsüne taktı.

KAPASİTESİ OLAN İNSANLAR DÜNYANIN HER YERİNDE ÇOK RAHATLIKLA ÇALIŞABİLİYOR, ÜRÜTEBİLİYORLAR

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’da konuşmasında Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarı’yı başarısı nedeniyle kutladı. Koçak, Avusturya Cumhuriyeti Büyükelçisi Heidemaria Gürer’e de düzenlenen haftaya verdikleri destek için teşekkür etti. Avusturya’da yaşayan Türk ressam Mehmet Emir’e Atatürk Üniversitesi’nde açtığı sergi için minnettar olduklarını ifade eden Rektör Koçak, sanatçı Emir’in, Avusturya’daki işçilerimizin yaşam öykülerini anlatan siyah beyaz "Babam ve Ben" adlı resim sergisinin iki toplum arasında bir köprü kurduğunu anlattı. Koçak, “Dünyamız artık iyice küçüldü. Kapasitesi olan insanlar dünyanın her yerinde çok rahatlıkla çalışabiliyor, ürütebiliyorlar. Avrupa’ya işçi olarak giden insanlarımızın bugün bilimden sanata kadar hayatın pek çok alanında değerler üretmesi bizleri ayrıca mutlu etmektedir” diye konuştu.

AVUSTURYA HAFTASI

Alman Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgut Göğebakan’da yaptığı açıklamada, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde 23-26 Şubat 2010 tarihleri arasında Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde bir ‘Avusturya Haftası’ düzenlendiğini ve hafta boyunca çeşitli bilimsel ve sanatsal etkinlikler yapıldığını ifade etti. Avusturya Innsbruck Üniversitesi’nden Prof. Dr. Wolfgang Wiessmüller ve Germanist eski Milletvekili Elizabeth Wiesmüller’in öğrencilere ve öğretim elemanlarına yönelik konferanslar verdiğini hatırlatan Göğebakan, bölüm hocası olan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarı’nın aldığı ödülün kendilerini de mutlu ettiğini belirtti ve Büyükelçi Gürer’e teşekkür etti.

Büyükelçi Gürer, Rektör Koçak`a Viyana`yı tanıtan bir kitap, Dekan Özbek`e de Avsuturya müzik CD`si takdim etti.

Nişan törenin ardından Türk ressam Mehmet Emir’in “Babam ve Ben” adlı sergisi gezildi. Törene Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek ile akademisyenler katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.