Bölge Haber Girişi : 26 Mart 2011 14:45

Ahşap konak büyük ilgi gördü!..

Ahşap konak büyük ilgi gördü!..
Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıldönümü nedeniyle Palandöken Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamanda Necip Fazıl Kısakürek'in Ahşap Konak isimli tiyatro oyununu galası gecesi muhteşem oldu.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıldönümü nedeniyle Palandöken Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamanda Necip Fazıl Kısakürek’in “ Ahşap Konak” isimli tiyatro oyununu galası gecesi muhteşem oldu.

Usta Tiyatrocu Semih Yetimoğlu’nun yönetiminde oynanan “Ahşap Konak“ isimli tiyatro oyunu Büyükşehir Belediyesi A.V.M Kültür Merkezide halka ücretsiz olarak 21 Marta gösterime sunulmuştu. Yapılan gala gecesine çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Gala gecesin de kısa bir konuşma yapan Palandöken Belediye Başkan Vekili Fehmi Akçil, Belediyeciliğin tüm gereklerini yerine getirdiklerini, sosyal ve kültürel projelerle kente yeni bir vizyon kazandırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Vekili Akçil, “Mevcut kent kültürünün yaşatılması kadar çağdaş kültür üretimine de destek vermeyi arzuladık. Tiyatro bu anlamda bizim için yeni kapılar açtı ve açmaya da devam ediyor. Sahnelenen oyun içerik olarak büyük anlam taşımaktadır. Halkımıza ücretsiz olarak gösterimde olan tiyatro oyunu Necip Fazıl Kısakürek’in 1960 İhtilalinden sonra girdiği hapishanede yazdığı ikinci piyes olan Ahşap Konak, giderek yozlaşan ve ahlaki değerlerden uzaklaşan bir toplumu, çekirdeğinden gösteren bir temsildir. Ahşap Konak, her katında üç nesil ayrı ayrı fakat bir arada ve aralarındaki korkunç anlayış ve yaşayışın uçurumu içinde yaşadığı bir mekânı temsil ederken, zaman boyutunda, 1950 sonrası cemiyetimiz de tezatlar içindeki içler acısı halini sembolize etmektedir” dedi

Gecenin sonun da Belediye Başkan Vekili Fehmi Akçil, eseri sahneleyen Usta Tiyatrocu Semih Yetimoğlu’nu ve ekibini tek tek kutlayan Akçil, Gecenin anasına bir plaket verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.