Bölge Haber Girişi : 04 Ağustos 2010 03:25

Akdağ Bahçeli yanlış yere park etti!..

Akdağ Bahçeli yanlış yere park etti!..
Sağlık Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, referandumu anlatmak için yollara düştü.

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, referandumu anlatmak için yollara düştü. Ramazan ayı öncesi kuzey ilçelerinden Narman’da halka hitap eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’da az bir kalabalığa seslendiğini öne sürdüğü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Narman ilçesi Hükümet Meydanı’nda kalabalık bir vatandaş topluluğuna hitap eden Bakan Akdağ, “Millete yönelik yapılan hayırlı işlere karşı çıkarsanız karşınızda kimseyi bulamazsınız” dedi.

“12 EYLÜL GÜNÜ TÜM DARBE ZİHNİYETİNDEKİLERE HEP BİRLİKTE ‘ÇEKİLİN GİDİN’ DİYECEĞİZ”

Anayasa değişikliğinin halkoylamasına sunulması aşamasında Meclis’te CHP, MHP ve BDP’nin sergilediği tavrın millet iradesine karşı girişilen bir mücadeleye dönüştüğünü belirten Bakan Akdağ, “Milletin inanç ve değerlerini, milletin iradesini hapsedenlere, tepeden inmeci bir baskı anlayışını benimseyenlere karşı en güzel cevabı, 12 Eylül günü hep birlikte ‘Evet’ diyerek vereceğiz. 60 yıldır milletin iradesini baskı altına almak için belirli aralıklarla darbe yapmak suretiyle milletin iradesini kabul etmeyen zihniyetin bir sona ermesi gerekiyor. Peki, bu referandumda ‘Evet’ demekle ne değişecek? Artık darbecilerin önü kesilecek, darbecilik bu ülkeden yok edilecektir. İşte 12 Eylül günü tüm bu darbe zihniyetindekilere hep birlikte -çekilin gidin- diyeceğiz” şeklinde konuştu.

“SAYIN BAHÇELİ YANLIŞ YERE PARK ETTİ”

Konuşmasına Anayasa değişikliği paketi içerisinde yer alan maddeleri anlatarak devam eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, BDP ile darbeye destek verenlerle yan yana durmanın MHP’ye yakışmadığını öne sürerek, “CHP, BDP, YARSAV ve HSYK ile Bahçeli’nin ne işi olabilir. Bunlarla aynı yerde duran sayın Bahçeli yanlış yere park etmiştir” görüşünü dile getirdi.

“12 EYLÜL’DE ZULÜM GÖRENLERİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL”
Miting alanını dolduran Narmanlıların yoğun tezahüratları altında konuşmasını sürdüren Bakan Akdağ, “12 Eylül’de zulüm ve işkence gören ve hayatını kaybedenleri düşündüğümüzde Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni anlamakta güçlük çekiyoruz. Adı Barış ve Demokrasi Partisi olan ancak gerçekte bu kelimelerle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir partiyle MHP’nin aynı tavrı sergilemesi de anlaşılır gibi değildir. Bu anayasa değişikliğiyle artık irtica bahanesiyle fişlenip ordudan atılanların hakkını aramasının yolunu açıyoruz.” diye konuştu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.