Teknoloji Haber Girişi : 27 Nisan 2013 15:47

'Akil' internet için elele

'Akil' internet için elele
Türkiye Büyük Millet Meclisi Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu raporunda yer alan bilgiler internet ile ilgili içeriklerde gelecekte gidilebilecek bir uygulama ile ilgili ipuçları veriyor.
Erzurumajans-Türkiye Büyük Millet Meclisi Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu raporunda yer alan bilgiler internet ile ilgili içeriklerde gelecekte gidilebilecek bir uygulama ile ilgili ipuçları veriyor. Öneriye göre bilinçli internet kullanımı için atılabilecek adımlardan biri 'kamu bilinçlendirme merkezleri'

Detaylı raporda yer alan öneriye göre internetin güvenli,bilinçli etkin ve doğru kullanımı konusunda özellikle sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının özendirilmesi ve desteklenmesi , konu ile ilgili olarak başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı , Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı , Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olmak üzere tüm kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum paydaşlarının işbirliği içerisinde çalışmalarda bulunması , projeler üretilmesi ,kamu bilinçlendirme merkezleri kurulması, eğitimler ve seminerler düzenlenmesi tavsiye ediliyor.

Bu kapsamda pozitif içerik üretiminin ve bilinçli internet kullanımının önünü açan öneri, her kesimden paydaşların da bu sürece dahil olmasına imkan sağlıyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.