Medya Haber Girişi : 02 Ocak 2017 14:28

Akkök, yerel basını anlattı

Akkök, yerel basını anlattı
Türk Ocakları Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen Ocakbaşı Sohbetleri'nin konuğu olan Gazeteci Öztürk Akkök,yerel basını ve sorunlarını anlattı.
Erzurumajans-Türk Ocakları Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen Ocakbaşı Sohbetleri'nin konuğu olan Gazeteci Öztürk Akkök,yerel  basını ve sorunlarını anlattı.

Erzurum Barosuna ait salonunda yapılan toplantıda 36 yıllık gazeteci Öztürk Akkök, Erzurum yerel basınının içinde bulunduğu sorunlar hakkında bilgi verdi. Hem ulusal ve hem de yerel medyada görev yaptığına işaret eden Öztürk Akkök, dikiz aynasından baktığında, işini iyi yapan, mesleğinin hakkını veren yerel gazetecileri pek göremediğini belirtti. Gazete çıkarmanın bilgi, beceri, donanım, eğitim, emek ve hepsinden önemlisi destek istediğine işaret eden  Öztürk Akkök, şunları söyledi:

"Gazetenin malzemesi haberdir. Gazeteci ise haberin kokusunu alan, olaylara eleştirel gözle bakarak hareket eden, bilgiyi toplayan ve topladığı bilgiyi harmanlayarak habere dönüştüren bir emekçi veya kitaptaki tanımıyla fikir işçisidir. Acaba içinizden birisi, son birkaç gün içinde bir gazete bayisine gidip de, 'ben bir yerel gazete almak istiyorum' demiş midir? Unutmayın ki, her yerel gazete, aynı zamanda ticari bir işletmedir. O ticari işletmelerin ayakta kalabilmesi için de, satış ve reklam gelirlerinin olması gerekir. Böylesi bir gelirden yoksun olan, çoğu zaman ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlanan gazetelerden kaliteli ve tarafsız yayıncılık yapmasını beklemek, ne derece doğru olur? "

Ulusal gazetelere ait matbaaların kentten ayrılmasının Erzurum'da göç dalgasını başlattığına işaret eden Öztürk Akkök'e, program sonunda Türk Ocakları Erzurum Şube Başkan Vekili Dr. Sadık Yalçın tarafından belge verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.