Siyaset Haber Girişi : 20 Mayıs 2015 22:40

AKP'li aday Şeyh Said'in torunu Abdrrahim Fırat'a şok tepki

AKP'li aday Şeyh Said'in torunu Abdrrahim Fırat'a şok tepki
AKP'nin Erzurum'dan beşinci sıra adayı olan ve aynı zamanda Şeyh Said'in torunlarından olan Abdürrahim Fırat esnaf ziyaretinde bir vatandaştan büyük bir tepki gördü.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum beşinci sıradan Milletvekili Adayı Şeyh Said'in torunlarından Abdurrahim Fırat seçim çalışmaları kapsamında büyük tepki görmeye devam ediyor. Daha önce taşlı ve sopalı saldırılara maruz kalan Fırat'a bu sefer Mahallebaşı'nda bir vatandaş büyük tepki gösterdi. Geçen hafta içinde Erzurum Mahallebaşı'ndaki AKP seçim bürosunu ve esnafı ziyaret eden Fırat'a bir esnafın söyledikleri sosyal medyada da olay oldu.



KÜRT HALKI SİZLERİ GÖMECEK O SANDIĞA

Esnaf, Abdürrahim Fırat'a şunları söyledi:


"Roboski'yi biliyorsunuz katilleri bulunmadı. Kobani'deki Kürt halkının namuslarına şereflerine ırzlarına tecavüz edilirken, "Kobani düştü düşecek" diyen yönetim sizsiniz. İki gün önceye kadar Mahallebaşı'nın ortasında Kürt halkına koro halinde analarına namuslarına varana kadar küfür edildi, yine yönetimde sizler varsınız. İki gün önce esnaf arkadaşımız burada bıçaklandı. Bizlere sahip çıkmadınız. Siz Şeyh Said'in torunusunuz. Sizlere saygı duyan Kürt halkı var, burada sizin de aileniz yaşıyor. Beşinci sırayı vermişler sana git onları böl diye. Hainlik olmuyor mu? Hiç gururunuz yok mu sizin gidip AKP'den aday oldunuz ya! Böyle elinizi vicdanınıza koyun. İnsan utanır utanır. İnsanın gururuna batar sayın vekil adayım. Beşinci sırayı vermiş size. Kazanacağınızı mı zannediyorsunuz? Kürt halkı sizleri gömecek o sandığa. Bu halk sizi gömecek o sandığa."


Esnafın tepkisiyle bunalan Abdürahim Fırat daha sonra AKP bürosunu ziyaret ederek moral buldu. Kaynak: Rotahaber
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • namık kemal çetin 01 Ocak 1970 02:00

    asıl bu halk sizin gibilere gömecek

  • kürt 01 Ocak 1970 02:00

    bu konuşan aptal beyinsiz, hdp tarafından olmayan beyni yıkanmış bir gerizekalı gerçek kürt olsa ak partiden başkasına oy vermeyeceğini bilir