Bölge Haber Girişi : 25 Nisan 2010 00:06

Alaca şehitliğinde anma günü!..

Alaca şehitliğinde anma günü!..
Erzurumun Aziziye ilçesi Alaca Şehitliğinde 95 yıl önce Ermeni mezalimine uğrayarak şehit olan Van- Zeve Şehitleri törenle anıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Aziziye ilçesi Alaca Şehitliği’nde 95 yıl önce Ermeni mezalimine uğrayarak şehit olan “Van- Zeve Şehitleri” törenle anıldı.

Atatürk Üniversitesi Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nce düzenlenen programa üniversite öğrencileri ile Alaca Köyü sakinleri katıldı. Ermeni zalimini gösteren fotoğrafların sergilendiği “Van- Zeve Şehitlerini Anma” programın da konuşan Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, bundan 95 yıl önce Zeve bölgesinde savaşla uzak-yakın ilgileri olmayan masum sivil halkın Taşnak çeteleri tarafından alçakça şehit edildiklerini belirttti.

Doç.Dr.Kürkçüoğlu,“Atatürk Üniversitesi Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürlüğü olarak 95 yıl önce kaybettiğimiz şehitlerimizi her yıl 24 Nisan’da ‘Van- Zeve Şehitlerini Anma Günü’ olarak kabul ederek, Alaca Şehitliğinden başta Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Ermenistan devlet adamlarına, Ermenistan Diasporasına, Ermenileri kendi çıkarları doğrultusunda kullanan batılı devletlere seslenerek diyoruz ki, 24 Nisan 1915 tarihi kesinlikle ‘Sevk ve İskan Kanunu’nun çıkarıldığı bir tarih değildir” dedi.

Kürkçüoğlu’nun konuşmasının ardından katılımcılar Alaca Şehitliği’nde dualar ederek şehitleri andılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.