Kültür-Sanat Haber Girişi : 21 Aralık 2012 20:57

Ali Rıza Koç ile Tarladan Şhanghay'a

Ali Rıza Koç ile Tarladan Şhanghay'a
Erzurumlu işadamı Ali Rıza Koç, 'Tarladan Şhanghay'a adını verdiği kitabında kendi hayatını kaleme aldı.
Erzurumajans-Erzurumlu işadamı Ali Rıza Koç, "Tarladan Şhanghay'a" adını verdiği kitabında kendi hayatını kaleme aldı. Fakir bir köy çocuğunun tesadüfen okula başlayarak büyük bir iş adamı olmasını anlatan 'Tarladan Şhanghay'a' isimli biyografi kitabından elde edilecek gelir fakir öğrencilere burs olarak verilecek.

Başarılı işadamı Koç,  kitabında gençlere meşru yollardan para kazanmanın yollarını kendi hayat hikayesinden örnekler vererek anlatıyor. Koç kitabın sonunda da 'Fark yaratmak için 40 öneri'den bahsediyor.

Kitap, başarılı işadamının  köy hayatındaki yokluk yıllarından başlayarak, tesadüfen okula başlaması, hafta sonları inşaatta çalışarak üniversite sınavını kazanması, daha sonra iş hayatına atılmasını konu alıyor.

Koç; "Allah, ilmi isteyene zenginliği ise istediğine verir. Ben Allah'tan ilim talep ettim. Benim için önemli olan zengin olmak değil, meşru yollardan para kazanmaktır" diyor.

Ali Rıza Koç, Destek yayınlarından çıkan ve Anadolu?da her gencin başucu kitabı olması gereken eserinde çok hırslı olmak ve kolaycılığa kaçmanın tehlikelerini de anlatıyor.

ALİ RIZA KOÇ KİMDİR?

Köyde çobanlık yapan Ali Rıza Koç, şehirde hafta sonları inşaatta çalışıp okula gitti. Üniversite sınavında ilk 100'e giren Koç, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu oldu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (OTDÜ) yüksek lisansını tamamlayan Ali Rıza Koç, diplomat olmak istiyordu. Ancak kendisi imam hatip mezunu olunca diplomat olamadı. Daha sonra turizm sektöründe çalışmaya başladı. Şimdilerde turizm, tercümanlık, basın, yayın ve fuar alanlarında faaliyet gösteren ARK Grubu'nun sahibi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.