Bölge Haber Girişi : 10 Mayıs 2010 15:14

Ali Sabancı'dan Vali Öztürk'e ziyaret!..

Ali Sabancı'dan Vali Öztürk'e ziyaret!..
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Kurul Üyeleri ve ETSO Meclis Başkanı Saim Özakal'ın Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü ziyaret ettiler.

Erzurum Ajans-TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Kurul Üyeleri ve ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ü ziyaret ettiler.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, 78 ilde teşkilatlandıklarını belirterek, “Girişimci köşeyi döner köşeyi döndüğüne göre masanın altında da birşeyler vardır. Halbu ki böyle değil” dedi.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen ‘Üniversiteli Genç Girişimciler ve Türkiye’ konulu panelde konuşacak olan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Vali Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret etti.
Çalışmaları hakkında Vali Öztürk’e bilgi veren Ali Sabancı, şunları söyledi:
“Genç girişimcilerimizin yaş ortalaması 35 dolayında. Kontenjanlara göre bir o kadar gönüllülerimiz var. 78 ilde teşkilatımız var ama birkaç ilde de başkanımız yok. Tek amacımız girişimciliği özendirmek. Bugün üniversite öğrencilerine ve katılımcılara, girişimciliği doğru anlatmaya çalışacağız. Çünkü Türkiye’de şöyle bir algı var. Girişimci köşeyi döner, köşeyi döndüğüne göre masanın altında da birşeyler vardır. Halbuki böyle değil. Girişimliğin işsizliğe altenatif olabileceğini anlatacağız. Üst
kurulumuzda mal sahibi, profesyonel, sosyal girişimciler var.”

VALİ ÖZTÜRK: “GİRİŞİMCİLERİMİZ ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK DİNAMOLARIDIR”

Avrupa ile kıyaslanırsa Türkiye’de girişimci sayısının az olduğuna dikkati çeken Vali Sebahattin Öztürk ise, girişimcilere ülkenin çok ihtiyacı olduğunu ve onların ülkede en büyük dinamo olduğunu bildirdi. Devletin girişimciliğiyle artık varılabilecek bir nokta olmadığını anımsatan Öztürk, genç kuşak girişimcileri ülkenin geleceği olarak gördüklerini belirtti. Sebahattin Öztürk, “Profesyonel ve sosyal girişimcilerle Türkiye nüfusuna göre genç girişimci oranını artırmak lazım. Çok önemli bir mesafe aldık.
Ama daha almamız gereken çok fazla şeyler var. Doğu’da sayının az oluşunu her zaman hissediyoruz ve görüyoruz. ‘Burada bir şey olmaz’ diye bir algı var. Onun için bu karamsar anlayışı mutlaka değiştirmek lazım. Bu anlayış doğru da değil. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde sizin çok çalışmanız, bizim de size yardımcı olmamız lazım” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.