Spor Haber Girişi : 31 Aralık 2015 12:30

Alkışlar ARAS EDAŞ'a

Alkışlar ARAS EDAŞ'a
Geçtiğimiz sezon futbol final maçında Aşkale Belediyespor'a mağlup olarak 1. Amatör Küme Şampiyonluğunu kaçıran ARAS EDAŞ, bu sezon, il temsilciliğine lige katılmayacağına dair yazı gönderdi.

Erzurumajans-Geçtiğimiz sezon futbol final maçında Aşkale Belediyespor'a mağlup olarak 1. Amatör Küme Şampiyonluğunu kaçıran ARAS EDAŞ, bu sezon, il temsilciliğine lige katılmayacağına dair yazı gönderdi. Ancak ARAS EDAŞ'ın yöneticileri, Erzurum futboluna katkı olması ve gençliğin spor aktivitelerinde yer alması için kararından vazgeçerek, takımın liglere katılmasını sağladı.


ARAS EDAŞ yönetimi Erzurum ve Türk sporu adına önemli bir karar alarak alkış topladı. Daha önce futbol takımının liglere katılmayacağı yönünde tertip komitesine yazı gönderen ARAS EDAŞ, bu kararından vazgeçerek, takımın futbol maçlarına katılmasını kararlaştırdı. ARAS EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Yaşar Babur, Genel Kaptan Mithat Yurt, Antrenörler Ercan Ünal, Hayrettin Koç ve Gökhan Aktaş'ın yoğun gayretleri ve destekleri sonrasında 1. Amatör Lige katılacak. Bu doğrultuda hazırlıklara start veren Mavi-yeşilli futbolcular 23 Ocak 2016'da başlayacak olan yeni sezona iddialı hazırlanıyor.


Gönülleri razı olmadı


Yaz aylarında futbol branşında faaliyet göstermeme kararı alan ve bu bağlamda Futbol İl Temsilciliğine yazı gönderen ARAS EDAŞ'da başta Genel Müdür Fikret Akbaş olmak üzere diğer yetkililerin gönlü razı olmadı. ARAS EDAŞ'lı yöneticiler kulübün futbol maçlarına katılması ve Erzurum'da amatör futbol takım sayısının daha da aşağılara düşmemesi için Erzurum Amatör Futbol Camiasını sevindiren bir karar alması takdir topladı. Erzurum'un en köklü kulüplerinden biri olan ve futbolda geçmişte 3. Lig'de mücadele eden ve kayakta da Türkiye'nin önde gelen kulüplerinden biri olan ARAS EDAŞ, Erzurum gençliğine spor yaptırmaya devam edecek.


Amatör camia derin bir oh çekti


ARAS EDAŞ'ın bu sezon futbol faaliyetlerine devam edecek olması ile birlikte başta ASKF ve Futbol İl Temsilcisi Burhanettin Andiç olmak üzere amatör futbol camiası derin bir oh çekti. Geçtiğimiz yıl şampiyonluk maçında Aşkale'ye kaybeden ve Bölgesel Amatör Lig'e kalma başarısı gösterememişti. Mavi-yeşilli takımın lige katılmasında eski TEDAŞ Müessese Müdürü olan ASKF Başkanı Selahattin Codur'un da yoğun çabasının olduğu ifade edildi. Amatör futbol severler, "ARAS EDAŞ'ın futbol takımının kapatılmasına gönlü razı olmayan ARAS EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş ve diğer yetkililere teşekkür ediyoruz, çok isabetli bir karar verdikleri için kendilerini kutluyoruz" diye konuştular.


Nurullah PALA/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.