Erzurum Haber Girişi : 31 Aralık 2015 12:15

Gece gece eğlence

Gece gece eğlence
İstatistiklere göre kar yağışı geçen yılın Kasım ayına oranla yüzde 59 azaldı. İmdada suni kar yetişti. Pistlerin de ışıklandırılmasıyla Türkiye, gece kayağıyla Erzurum Palandöken'de tanıştı.

Erzurumajans-İstatistiklere göre kar yağışı geçen yılın Kasım ayına oranla yüzde 59 azaldı. İmdada suni kar yetişti. Pistlerin de ışıklandırılmasıyla Türkiye, gece kayağıyla Erzurum Palandöken'de tanıştı.


 


Meteoroloji Bölge Müdürlüğü istatistiklerine göre kar yağışında geçmiş yıllara oranla yüzde 60,6, geçen yılın Kasım ayına göre de yüzde 59 azalma gözlendi. Mevsimsel değişiklikler nedeniyle daha az kar yağışı almaya başlayan Erzurum ve Palandöken'de imdada suni kar yetişti. Pist uzunluğu ve kar kalitesiyle Avrupa'nın gözde kayak merkezlerinden biri olan Palandöken, özellikle suni kar sayesinde sezonu daha erken açmaya başladı. Halen Türkiye'de kayak yapılabilen tek merkez olma özelliğine sahip Palandöken, ışıklandırılmış pistleriyle de gece kayağı imkânı sunuyor. Bundan birkaç yıl öncesine kadar güneşin batmasıyla tesislerin durdurulduğu Palandöken'de pistlerin ışıklandırılmasıyla kayak keyfi saat 21.00'e kadar devam edebiliyor. Yılbaşı öncesi Palandöken'e akın eden yerli ve yabancı turistler zaman zaman sıfırın altında 10 dereceye kadar düşen havada kayak yapmanın keyfini yaşıyorlar.


Yılbaşı hazırlıkları tamam


Öte yandan Palandöken Kış Turizm Merkezi'ndeki oteller yılbaşı hazırlıklarını tamamladı. Yeni yıl balosuyla misafirlerini ağırlayacak olan otelciler, meşaleli kayak ve havai fişek gösterileriyle geceyi renklendirecek. Ayrıca mini konserler ve DJ performansların da sergileneceği yılbaşı gecesinde yerli ve yabancı konuklar sürpriz eğlencelerle yeni yıla girecek.


THY moral bozdu


Ancak Türk Hava Yolları'nın meteorolojik şartları gerekçe göstererek İstanbul ? Erzurum seferlerini iptal etmesi moralleri bozdu. Turizmciler THY'nin aniden aldığı bu karar ile şoka uğrarken, yılbaşını Erzurum'da geçirmek isteyen yerli ve yabancı birçok kayak sever otel rezervasyonlarını iptal etmek zorunda kaldı.


Fotoğraf altı: Suni kar ve ışıklandırılmış pistler sayesinde kayak keyfi saatleri uzadı. Yılbaşı öncesi Palandöken'e akın eden yerli ve yabancı turistler de zirvenin doruklarında kar ve kayağın keyfini doyasıya yaşıyorlar.


Onur SAĞSÖZ/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.