Bölge Haber Girişi : 26 Haziran 2011 00:50

Altınok köylerin içme suyu sorunu yok!..

Altınok köylerin içme suyu sorunu yok!..
Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, il genelindeki bir kaç köy hariç hepsine şebeke suyu götürüldüğünü açıkladı.

Erzurum Ajans-Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, il genelindeki bir kaç köy hariç hepsine şebeke suyu götürüldüğünü açıkladı.

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında içme suyu sorunu yaşayan köylerin yüzde 99, 5'inin suya kavuşturulduğu belirtildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Altınok, içme suyu şebekesi olup da su götürülemeyen 3 köyün bulunduğunu ancak bunların da kendi iç sorunlarından dolayı çözüme kavuşturulmasının geciktiğini ifade etti.

Altınok, susuz veya suyu yetersiz köy ve mezralarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması için bütün imkânları seferber ettiklerini kaydetti.

Köylere içme suyu götürülmesi konusunda para sıkıntısı yaşamadıklarını belirten Altınok, "966 köyün bulunduğu Erzurum'da 2002 yılı sonuna kadar 497 köyün şebekeli içme suyu varken 2003 – 2010 yılları arasında 461 köye şebekeli içme suyu yapıldı. Köylerin alt yapısının iyileştirilmesi için bütün ödeneklerimizi sonuna kadar kullanıyoruz. Köylerimizin tamamına yakınında içme suyu şebekesi var. İçme suyu olmayan bir kaç tane köyümüz var. Bunların da şebeke alt yapısını yaptık ancak köylülerin su kaynağını paylaşım konusundaki sorunları nedeniyle su veremedik. Bu sorunu da en kısa sürede çözmek için uğraşıyoruz. " dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.