Bölge Haber Girişi : 28 Haziran 2010 11:37

Alvarlı Efe anıldı!..

Alvarlı Efe anıldı!..
Erzurumun Pasinler İlçesi Alvar Beldesinde Alvarlı Muhammet Lütfü Efendi Hazretlerini anmak amacıyla geleneksel olarak yapılan Alvarlı Efe Hazretleri Vuslat programı yoğun ilgi gördü.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Pasinler İlçesi Alvar Beldesinde Alvarlı Muhammet Lütfü Efendi Hazretlerini anmak amacıyla geleneksel olarak yapılan “Alvarlı Efe Hazretleri Vuslat” programı yoğun ilgi gördü.
Alvarlı Efe Hazretlerinin Avlar Beldesinde bulunan türbesinde düzenlenen 18. Alvarlı Efe Hazretleri Vuslat programında konuşan Alvarlı Efe Hazretleri Vakfı Başkanı Hasan Mazlumoğlu, Alvarlı Efe Hazretlerinin yaşamı boyunca ömrünü insanlara vakf eden büyük bir İslam âlimi olduğunu ifade ederek Alvarlı Efe’nin bir mutasavvıf, edip ve din bilgini olmasının yanı sıra milli kahraman olduğunu söyledi.
Mazlumoğlu, Alvarlı Efe Hazretlerinin örnek hayatı, düşünce tarzı ve eserleriyle Erzurum’u ifade eden bir din büyüğü olduğunu anlatarak, Alvarlı Efe’nin Türk tarihi içinde destansı motifleriyle öne çıkan kahraman bir şahsiyet olduğunu belirtti. Mazlumoğlu, Efe Hazretlerinin milli kurtuluş destanının yazılmasına önderlik etmiş bir din adamı olduğunu da sözlerin ekledi.
Alvarlı Efe Hazretlerinin 54. vuslat yılı programına katılan konuşmacılar tarafından Alvarlı Efe Hazretleri hakkında programa gelen davetlilere bilgiler verirken, programda ayrıca Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve küçük bir kız çocuğunun Alvarlı Efe Hazretlerine ait şiirleri seslendirmesi davete gelen misafirlerin beğenisini kazandı.
Alvarlı Efe Hazretleri için düzenlenen 18. Vuslat yılı programına Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Alvar Belediye Başkanı Zihni Tekman’ın yanı sıra Erzurum’dan çok sayıda bürokrat ve davetli katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.