Kültür-Sanat Haber Girişi : 27 Nisan 2013 12:29

Alvarlı Efe belgeselle anıldı

Alvarlı Efe belgeselle anıldı
Alvarlı Efe için hazırlanan "Efem" belgeseli , Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Hâce Muhammed Lütfî (Alvarlı Efe Hazretleri) Sempozyumu kapsamında katılımcılara gösterildi.
Erzurumajans-Alvarlı Efe için hazırlanan "Efem" belgeseli , Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Hâce Muhammed Lütfî (Alvarlı Efe Hazretleri) Sempozyumu kapsamında katılımcılara gösterildi.

Erzurum'un önemli şahsiyetlerinden biri olan Hace Muhammed Lütfi ( Alvarlı Efe) uluslararası düzeyde çeşitli etkinliklerle anılıyor. Atatürk Üniversitesi yapımcılığında hazırlanan "Efem" Belgeseli'nin galası, Uluslararası Hâce Muhammed Lütfî (Alvarlı Efe Hazretleri) Sempozyumu'nda yapıldı.

Yönetmenliğini Yrd. Doç Dr. Yusuf Yurdigül'ün, görüntü Yönetmenliğini ise Öğretim Görevlisi Cüneyt Korkut'un üstlendiği "Efem" Belgeseli; Amerika, Konya, Erzurum, Pasinler, Alvar, Kındığı gibi birçok farklı yerde yapılan röportajlarla tamamlandı. Belgeselde Alvar İmamı'nın talebeleri Mehmet Kırkıncı Hocaefendi, Veli Velioğlu Hocaefendi, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yanı sıra onu tanıma fırsatı elde etmiş Yaşar İşcan ve İsmail Fakrullah Bilgin Hocaefendi gibi âlimlerin görüşlerine müraacat edildi.

Kurtuluş Savaşı dönemine kadar uzanan belgeselde Alvarlı Efen'in alim, eğitimci, şeyh, komutan ve şair kimliklerini ele alan ayrıntılı bir çalışma gerçekleştirildi.
Yönetmen Yard. Doç. Dr. Yurdigül, biyografi sayılabilecek bir çalışma olan belgeselin önemli bir boşluğu doldurduğunu bu anlamda çalışmanın Efe Hazretleri için önemli bir vefa örneği olduğunu söyledi. Yurdigül, "Bizim bu belgeselle yaptığımız aslında Erzurum'un bu çok önemli şahsiyetini tabir caizse hatırlatmak oldu. Üniversitemiz zaten uzun bir süredir bölgenin önemli şahsiyetleryle alakalı bu tür etkinlikler yapıyor. Bizim yaptığımız bu kocaman Efe Hazretlerinin dünyasına bir ışık tutmaktı. Bu ışığı tutarken de biraz akademik bakmaya çalıştık." dedi.

Korkut ise, böylesine zor bir işin üstesinden gelmek için çok çaba sarf ettiklerini ve belgeselin hazırlanmasında Atatürk Üniversitesi'nin katkısının çok fazla olduğunu, belgesel için Fethullah Gülen Hocaefendiden özel olarak Amerika'dan görüş aldıklarını söyledi.

Efem belgeseli, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Uluslararası Hâce Muhammed Lütfî (Alvarlı Efe Hazretleri) Sempozyumu" kapsamında katılımcılara gösterildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.