Bölge Haber Girişi : 16 Aralık 2010 00:01

Ameliyat parasını halk otobüsünde unuttu!..

Ameliyat parasını halk otobüsünde unuttu!..
Erzurum'da halk otobüsü sürücüsü Selahattin Dumlu'nun araçta bulduğu çantadan çıkan bin 50 lira, sahibine teslim edildi.

Erzurum Ajans-Erzurum'da halk otobüsü sürücüsü Selahattin Dumlu'nun araçta bulduğu çantadan çıkan bin 50 lira, sahibine teslim edildi. Yunus Emre Mahallesi, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasındaki G-10 hattında ulaşım hizmeti veren halk otobüsü sürücüsü Selahattin Dumlu (55) dün akşam son seferini yaptıktan sonra aracın içini kontrol etti.

Dumlu, koltukların üzerinde bulduğu bayan çantasını Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Sevk İdare Müdürlüğü'ne götürdü. Çantayı inceleyen yetkililer, sağlık karnesiyle bin 50 lira çıkan çantanın Horasan'a bağlı Dalbaşı köyünde yaşayan 4 kız annesi Perihan Tığtepe'ye (35) ait olduğunu belirledi.

Yapılan görüşmeler sonucu otobüste bulunan para Perihan Tığtepe'nin akrabası Cavit Bingöl'e tutanakla teslim edildi. Parayı teslim alan Bingöl, "12 yaşındaki Didar, burnunda çatlak sebebiyle sürekli kanama olduğu için uzun bir süredir tedavi görüyor. Bu parayı da tedavi masrafları karşılansın diye akrabalar arasında topladık ama annesi parayı otobüste unutmuş. Şoförün dikkatiyle bulunan para Didar'ın tedavisi için kullanılacak" şeklinde konuştu.

Araçta bulduğu çantayı teslim eden sürücü Selahattin Dumlu, daha önce de aracında bulduğu, telefon, cüzdan ve bir miktar parayı da sahiplerine iade ettiklerini belirtti. Dumlu, "Otobüslerde hiç bir şey kaybolmaz. Bulduğumuz her eşyayı kısa sürede sahibine teslim ediyoruz" dedi. Erzurum'un kaybolan veya unutulan eşyalarda en güvenilir kentler arasında olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Amir Badur, çantayı ve içindeki parayı teslim eden sürücü Selahattin Dumlu'ya teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.