Bölge Haber Girişi : 11 Nisan 2011 11:14

Ana-kız okuldayız kampanyası!..

Ana-kız okuldayız kampanyası!..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşlerinin öncülüğünde başlatılan ana-kız okuldayız kampanyası çerçevesinde ilçemizde kaymakamlığımız ve kaymakamlığımıza bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile planlı bir şekilde çalışmalar yapılmış

Erzurum Ajans-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşlerinin öncülüğünde başlatılan ana-kız okuldayız kampanyası çerçevesinde ilçemizde kaymakamlığımız ve kaymakamlığımıza bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile planlı bir şekilde çalışmalar yapılmıştır. Kaymakamız Asalet KARABULUT ve müdürlerimiz köylere giderek okuma-yazma kampanyası için vatandaşlarla toplantılar yapmışlardır.

Kaymakamımız Asalet KARABULUT başkanlığında oluşturulan komisyonla birlikte köy ve mahalle muhtarlarımız, okul müdürlerimiz, köy ve mahalle imamlarımızla toplantılar yapılmıştır. İlçe sağlık Grup Başkanlığımızdan alınan okuma – yazma bilmeyenlerin listesi alınmıştır.  Her mahalle ve köylerimizde Muhtar-okul müdürü ve imamdan oluşturulan komisyon okuma-yazma bilmeyenlerin listesi incelenmiş ve alan araştırması yapılmıştır. Komisyonlarımız her eve uğrayarak vatandaşlarımızı ikna etmeye çalışmışlardır.

Bu çalışmalar sonunda ilçemizde toplam 1292 kişinin okuma-yazma bilmediği tespit edilmiştir. İstekli olanların talepleri alınmış olup, 25 yerleşim biriminde okuma-yazma kursları halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından açılıştır. Şu anda kurslarımızda devam eden öğrenci sayımız 213’dir. Kurslarımıza katılan kursiyerlerimize vakıf imkânları çerçevesinde çeşitli ödüllendirmeler yapılacaktır. Bu ödüllendirmeler her bir katılımcı için küçük ev aletleri ve kura sonuç belirlenecek kişilere fırın, çamaşır makinesi hediye edilecektir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.