Teknoloji Haber Girişi : 11 Aralık 2013 14:16

Android kullanıcıları için en önemli 10 uygulama!

Android kullanıcıları için en önemli 10 uygulama!
İşte Türkiye'deki Android işletim sistemli akıllı telefon sahiplerinin en çok kullandıkları Android uygulamaları.
Erzurumajans-İşte Türkiye'deki Android işletim sistemli akıllı telefon sahiplerinin en çok kullandıkları Android uygulamaları.

iOS'un en güçlü rakibi olan ve kimi çevrelerce daha kullanılışlı olduğu için tercih edilen Android, mobil işletim sistemleri arasındaki gücünü her geçen gün arttırıyor. Akıllı telefon kullanıcıların favori işetim sistemlerinden olan Andorid, hem uygulamaları ile hem de basit ve renkli arabirimiyle özellikle genç yaştaki kullanıcıların çok ilgisini çekiyor. Peki, en çok kullanılan Android uygulamaları arasında neler yer alıyor? İşte Türkiye'deki Android işletim sistemli akıllı telefon sahiplerinin en çok kullandıkları Android uygulamaları.

İHA Andorid
Türkiye'de 'kamuoyuna açık ilk haber ajansı portalı' olan ve haberi, kaynağından okuyucusu ile doğrudan paylaşan iha.com.tr Android, iPhone ve iPad uygulamaları ile Türkiye ve dünyadaki en son haberleri, manşetleri, videoları, gazetelerin 1. sayfalarını ve 81 ile göre ayrılmış yerel haberleri okuyucusuna ulaştırıyor.

Çevrimdışı sözlük
İnternet bağlantısı gerektirmeyen, her yerde kullanabileceğiniz ücretsiz İngilizce-Türkçe, Türkçe-İngilizce sözlük günlük hayatın içinde en çok ihtiyaç duyulan şeylerin başında geliyor. Uygulama içerisinde yaklaşık 37 bin İngilizce, 67 bin Türkçe kelime bulunuyor.

WhatsApp Messenger
Aylık 350 milyon aktif kullanıcıya sahip WhatsApp Messenger ile uygulamanın yüklü olduğu diğer arkadaşlarınızla internet bağlantısı üzerinden yazışabilir, ses dosyaları gönderebilir ve fotoğraf paylaşabilirsiniz. Telefon rehberinizdeki numaraları tarayarak uygulamaya sahip diğer arkadaşlarınızı otomatik olarak gösterene uygulama SMS'leri tarihe karıştıracak cinsten.

Nerde bu otobüs?
İETT'nin sağladığı verilerle otobüslerin kalkış saatlerini ve tüm otobüs hatlarındaki araçların nerede olduğunu harita üzerinde gösteriyor.

Canlı TV
Canlı TV uygulaması yerli ve yabancı TV kanallarını WiFi veya 3G bağlantınız üzerinden seyredebilmeye imkan veriyor.

Köşe yazarları
Çeşitli gazetelerde çıkan yazıları tek bir uygulamada toplamak mümkün. Uygulamada başta Türkiye, Taraf, Star ve Zaman olmak üzere pek çok gazetenin köşe yazarları bulunuyor.

Uçak bileti
Anlık uçak bileti fiyatları, yerel bilet arama ve satın alma ekranlarının hepsi ve fazlası tek bir uygulamada birleşti. Sıkça uçak yolculuğu yapanlar ve seyahat yapmayı sevenlerin en çok kullandığı uygulamaların başında geliyor.

Barcode Scanner
Ürünlerin üzerinde gördüğünüz çubuklu kodları anlamlı bir bilgiye dönüştürmek, Barcode Scanner ile çok kolay.

Google Earth
Google Earth uygulaması ile PC'nizdeki Google Earth'ü cebinize taşıyabilirsiniz. Uygulama, sizi yazı yazmaktan kurtaracak sesli arama özelliğiyle geliyor.

Candy Crush Saga
Akıllı telefonların vazgeçilmez oyunu Candy Crush Saga, 500 milyon barajını geride bıraktı. İstatistiklere göre Candy Crush Saga günde yaklaşık 700 milyon kez oynanıyor.

En popüler olanları ise:

Facebook

İnsanların başkalarıyla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan ve en önemli sosyal paylaşım ağlarının başında gelen Facebook Android'in olmazsa olmazı.

Twitter
Son günlerin popüler sosyal ağı Twitter, Facebook'un ardından en çok tercih edilen ikinci sosyal ağ. Kullanıcılarına 140 karakterle sınırlı metin, video ve fotoğraf paylaşılabilmesini sağlayan Twitter Android'in vazgeçilmezi.

Tumblr
Tumblr'ın renkli ve ilgi çekici temalarıyla profesyoneller tarafından hazırlanmış gibi görünen blog başlatılabiliyor. Facebook ve Twitter'da olduğu gibi takip ettiğiniz kişilerin paylaşımlarını dashboard'dan takip edebiliyorsunuz.

Vine
Basit bir fikir üzerine kurulan Vine insanlara, saniyelik videolarla olarak paylaşabilme imkanı sunuyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.