Türkiye Haber Girişi : 05 Haziran 2024 14:54

Arapça mezuniyet konuşması tartışma yarattı!

Arapça mezuniyet konuşması tartışma yarattı!
Türkiye'deki Suriyeli göçmen sayısı ve demografik yapıya etkileri tartışmaları sürerken Erzurum Atatürk Üniversitesi mezuniyet töreninde çekilen bu görüntü tartışmalara neden oldu.
Arapça mezuniyet konuşması tartışma yarattı!

Atatürk Üniversitesi'nde öğrenim gören Suriyeli öğrencilerden biri mezuniyet töreninde Arapça konuşma yaptı.

 

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

 

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğrenciler için düzenlenen mezuniyet töreninde Suriyeli öğrenci Ahmet Matra’nın Arapça konuşma yapması tartışmaları da beraberinde getirdi.

 

Törendeki vatandaşlar tarafından kayda alınan o anlar kısa sürede sosyal medyada tartışma yaratırken, bir kesim "ne var bunda?", bir kesim de bir kesim de Türk toplumunun asimile edilmeye çalışıldığını belirtip durumu sert bir dille eleştirdi.

 

Öte yandan öğrencinin konuşmasına Türkçe olarak başladığı, ailesine teşekkür etmek için Arapça konuştuğu ileri sürüldü. Görüntülerle ilgili Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'nden bir açıklama yapılmadı. HABER MERKEZİ – TIKLA İZLE

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer 12 Haziran 2024 15:11

    MHP'nin abileri nerede? Her şeye atlayan ülkü ocaklarının hıştoları?

  • Fatih 11 Haziran 2024 10:40

    Aklı başında bir yorum yapmadığınız gibi bilgisizliğinizde hayretler içinde bırakıyor insanı, kardeşim sorun şu demogratif sorun diyor, yani; ne Kürtçe konuşulması, ne de farklı bir dilde konuşulması şuan da içinde bulunduğumuz zamanda tehdit değil, zaten Kürtlük hiçbir zaman sorun değil aynı ülkenin vatandaşıyız. Sadece gördüğünüz üzerine yorum yapmadan önce biraz düşünmeniz ve okumanız temennisiyle...

  • Kadir 07 Haziran 2024 19:31

    Emir kürtçe konuşma yapsaydı da sorun olmaycaktı merak etme. burada asıl sorun şu. ingilizce, fransızca, almanca, italyanca konuşma yapsaydı bu kadar tantana olmazdı. hatta bravo denirdi. ülkemizde maalesef çağdaşlık adı altında batı kültürü hayranlığı var.

  • emir 07 Haziran 2024 10:38

    çok merak ediyorum... kürtçe konuşma yapsaydı neler olurdu acaba....