Bölge Haber Girişi : 07 Mayıs 2013 13:37

Arıcılar Ilgar dağı'na hayran kaldı

Arıcılar Ilgar dağı'na hayran kaldı
Oltu ve Şenkaya Bal Üreticileri Birliği üyesi arıcılar, gezi için gittikleri Ardahan ve Posof dönüşü Ilgar Dağları'nda mola verdiler.
Erzurumajans-Oltu ve Şenkaya Bal Üreticileri Birliği üyesi arıcılar, gezi için gittikleri Ardahan ve Posof dönüşü Ilgar Dağları'nda mola verdiler.

Ardahan'daki Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü ve Posof'taki Ana Arı Üretim Merkezi'ni ziyaret eden arıcılar, gezi sonrası dönüş güzergâhı olarak Ilgar Dağları'nda bir dizi incelemelerde bulundular.

Oltu ve Şenkaya'daki birlik üyesi arıcılar, teknik arıcılık konusunda bilgi ve görgülerini artırmak amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaret sonrası yöredeki arıcıların kullandığı Ardahan ili ile Damal ilçesi arasında 2 bin 500 metre rakımlı Ilgar Dağlarının çiçek florasını incelediler.

Yapılan araştırmalarda 1550 farklı çiçek türünün bulunduğu tespit edilen Ilgar Dağlarının polen ve nektar bakımından oldukça zengin bir potansiyele sahip olduğu biliniyor.

Ilgar Dağı'ndaki çiçek florasını inceleyen Oltu ve Şenkaya Bal Üreticileri Birliği üyesi arıcılar, dağın arıcılık için oldukça ideal ve yüksek bir çiçek florası barındırdığını belirterek, "Ilgar Dağı gibi böylesine güzel ve verimli ortamlar arılar ve arıcılar için tercih edilen oldukça ender mekânlardır. Ilgar Dağlarında yapılan arıcılık faaliyetleri buralardan elde edilen balın kalitesine de yansıyor." şeklinde konuştular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.