Siyaset Haber Girişi : 23 Şubat 2015 19:30

Arif Coşkun da MHP'den milletvekili aday adayı

Arif Coşkun da MHP'den milletvekili aday adayı
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ZOOTEKNİ bölümü mezunu Ziraat Mühendisi Arif Coşkun da Milliyetçi Hareket Partisi'nden Erzurum milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Erzurumajans-Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)'den 137 aday adayının yarıştığı Erzurum'da  Ziraat Mühendisi, Tarım eski İl Müdürü ve 2009 MHP Oltu Belediye Başkan adayı Arif Coşkun,  Milliyetçi Hareket Partisi'nden Erzurum milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Erzurum'da doğup, Erzurum'da yaşadığını belirten Arif Coşkun, "Bu kadim şehrin insanına  yıllardır tarımsal yatırım ve danışmanlık hizmeti verdim. Bu güne kadar 60 proje geliştirerek  hizmet ürettim. 2009 yılı yerel seçimlerinde ilçem Oltu'dan MHP Belediye Başkan adayı oldum. Partimi en iyi şekilde ve onurlu bir duruşla temsil ettim. Şimdi 2015 yılı Haziran ayında yapılacak  olan genel seçimlerde Erzurum'dan milletvekilliği aday adayıyım. Yapılacak olan seçimlerin bütün memleketimize, aziz milletimize ve güzel şehrimiz Erzurum'a hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz;  makam, ünvan ve kimlik için değil aziz Erzurum'a hizmet için bu göreve talibiz" dedi.

ARİF COŞKUN KİMDİR?


1961 Erzurum İli Oltu İlçesi Dokuzdeğirmen Köyü'nde dünyaya geldi. İlköğrenimimi köyünde tamamladı.

Orta okulu  yatılı olarak Şanlıurfa İlinde okudu. Liseyi Samsun Tarım Meslek Lisesin'de tamamladı. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çeşitli birimlerinde Teknik Eleman, İlçe Müdürü ve İl Müdürü olarak görevlerde bulundu. Bakanlık birimlerin de görev yaptığı dönemlerde uyguladığı projelerle bölgelerin tarımsal yapısının değişmesine öncülük etti. Erzurum'da Tortum İlçesinde Kültür Irkı Hayvancılığının gelişmesine önderlik yaptı.  Uzundere İlçesinde Modern Tarım Tekniklerine bağlı olarak Seracılık, Balıkçılık ve Meyvecilik dallarında  geliştirdiği projeleri  uyguladı. Artvin İl Müdürlüğü dönemimde Artvin İlinin Tarımsal Potansiyeline uygun olarak projeler geliştirdi ve uyguladı. Başta arıcılık olmak üzere balıkçılık, hayvancılık, sebzecilik, meyvecilik gibi tarım dallarında ilin tarımsal gelişimini sağlayan projeler ile kentin tarım  master ve  kalkınma projesini hazırladı.

Artvin Tarım İl Müdürü görevini yürütürken 2003 yılı 31 Mart tarihinde asli görevinden alınarak Ardahan'a  tenzili atamayla mühendis olarak sürgün edildi. Ardahan'da 3 yıl boyunca  görev yaptı. Bu sürede iktidarın özel görevlendirilmiş müfettişleri marifetiyle çeşitli tertip ve iftiralarla suçlandı. Tüm suçlamalardan ve tarafına verilmiş olan disiplin cezalarından bağımsız Türk yargısı huzurunda yargılanarak  beraat etti.

Kamu görevinden 2007  tarihinde emekliye ayrıldı.

Ziraat Yüksek Mühendisler Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Tarım Orman-Sen üyesi olarak Sivil Toplum Kuruluşları'nda çalıştı. Erzurum Türk Tarım Orman-Sen kurucu üyeliğinde bulundu. 1998-1999 yıllarında Erzurum Türk-Tarım Orman-Sen Teşkilatlanma Sekreterliği görevini yürüttü.  

Evli. İki kız, iki erkek olmak üzere dört çocuk babası. Kızlarının biri öğretmen diğeri, Çoruh Üniversitesi'nde Akademisyen, bir oğlu  İstanbul Üniversites'inde İktisat öğrenimi görüyor,diğer oğlu ise Ankara Gazi Üniversitesinde tıp  okuyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • erkan ziya 01 Ocak 1970 02:00

    Aday adaylığınızı kutluyorum teşkilata ve kamayuna hayırlı olmasını diliyorum siyaset sizin gibi liderlere aç1.inş erzurum halkına hayırlı olur

  • MUHLİS 01 Ocak 1970 02:00

    MHP NİN SİZİN GİBİ DÜRÜST YENİ SİMALARA İHTİYACI VAR. HAYIRLI OLSUN. SİZİ GÖNÜLDEN DESTSKLİYORUZ.

  • MUHLİS 01 Ocak 1970 02:00

    MHP NİN SİZİN GİBİ DÜRÜST YENİ SİMALARA İHTİYACI VAR. HAYIRLI OLSUN. SİZİ GÖNÜLDEN DESTSKLİYORUZ.

  • ülkücü gençlik 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumun durust siyasetçilere ihtiyacı var Efkan ala dan sonra erzurumdan soğudum allah yardımcınız olsun

  • Sezai Yılmaz 01 Ocak 1970 02:00

    Allah yolunu açık etsin müdürüm.