Erzurum Haber Girişi : 13 Aralık 2013 19:23

Asayiş ekipleri failleri kısa sürede yakaladı

Asayiş ekipleri failleri kısa sürede yakaladı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde gerçekleşen asayiş olaylarına karşı sürdürdüğü başarılı çalışmalarla failleri kısa sürede yakalamayı başardı.
Erzurumajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde gerçekleşen asayiş olaylarına karşı sürdürdüğü başarılı çalışmalarla failleri kısa sürede yakalamayı başardı.

Edinilen bilgiye göre, Atalar Mahallesi Yenişehir Caddesi Çat Kavşağında Faili Meçhul "Yağma" olayında Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet büro ve Gasp Büro Amirliğince mağdur şahsın beyanları ile olayın gerçekleşmiş olduğu yer ve yakın çevresinde yapılan çalışmalar neticesinde şüpheli üç şahsın eşkal bilgileri tespit edilerek yaptıkları çalışmalar neticesinde Paşalar Caddesi üzerinde eşkal bilgilerine uyan şahıslar yakalandı. A.Z, İ.T.M. ve Ö.U. isimli şahısların yağma olayını gerçekleştirdikleri tespit edilirken, şahıslardan yaşı küçük olan Ö.U. Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildi, A.Z. ve İ.T.M. isimli şahıslar çıkarılmış oldukları mahkemece tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.

Yenişehir Bölgesinde meydana gelen altı ayrı işyerinden hırsızlık olayında ise işyerinin camlarına, kapılarına taşla vurarak kırmak suretiyle hırsızlık yapıldığı bilgisinin Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerine ulaşmasının ardından Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipleri Yenişehir Bölgesinde meydana gelen olayların aydınlatılmasına yönelik çok yönlü araştırmalara başlanıldı. Çevrede yapılan araştırmalar neticesinde olay gecesi bu bölgede şüpheli bir biçimde dolaştıkları tespit edilen C.A. (18) ve Ş.T.(16) isimli şahısların olayı gerçekleştirmiş olabileceği değerlendirilerek yakalandı. Şüpheli C.A. iş yerinden hırsızlık olaylarını Ş.T ile birlikte gerçekleştirdiklerini ve bir fırından çalmış oldukları Motorlu Testere' nin Kuğulu Park içerisinde bir kulübe içerisine bıraktıklarını ifade etmesi üzerine bahse konu çalıntı malzeme ele geçirildi. Şüpheliler gerçekleştirdiklerini itiraf ettikleri altı ayrı iş yerinden hırsızlık olayı ile ilgili olarak adli mercilere sevk edildi. Adliyedeki sorgularının ardında C.A. isimli şahıs tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.

Yakutiye bölgesinde meydana gelen çocuğun cinsel istismarı olayı ile ilgili olarak mağdurun verdiği eşkal doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucu olayı gerçekleştiren şüpheli şahıs yakalandı. Ayrıca şüpheli şahsın daha önce meydana gelen çocuğun cinsel istismar olayındaki şüpheli şahsın eşkaline benzerlik göstermesi üzerine Cumhuriyet Savcısının talimatı ile 2006 doğumlu mağdura yaptırılan fotoğraf teşhisinde şüpheli şahsı teşhis etti. Şüpheli şahıs mevcutlu olarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Yakutiye bölgesinde bulunan bir iş yerine yapılan suçüstü operasyonda fuhşa aracılık yaptığı tespit edilen 3 şüpheli şahıs yakalandı. Şüpheli şahıslar ifadelerinin akabinde Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan Asayiş Ekipler Amirliği tarafından son bir hafta içerisinde metruk binalar ve şahıslar üzerinde yapılan çalışmalarda toplam 19 Şahıs narkotik madde ile yakalandı. Şüpheli şahıslar ele geçirilen narkotik maddeler ile birlikte ilgili Polis Merkez Amirliklerine teslim edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.