Bölge Haber Girişi : 23 Aralık 2010 00:04

Aşık Reyhani İnegöl'de anıldı!..

Aşık Reyhani İnegöl'de anıldı!..
Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan Erzurumlular Aşık Reyhani'yi andı.

Erzurum Ajans-Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan Erzurumlular Aşık Reyhani'yi andı.

Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Alyans Düğün Salonu'nda Aşık Reyhani'yi anma gecesi düzenlendi. Erzurumlular Derneği Başkanı Lütfü Orhan, "Bizler, ekmeğini yediğimiz, havasını soluduğumuz İnegöl'ümüzde yaşamaktan memnun ve mutluyuz. Çünkü İnegöl'ümüzde büyük şehirlerdeki bütün imkanlar olmasına rağmen, şehirlerdeki birçok sıkıntı yoktur. Bu güzel ilçemizin güzelliklerini hazırlayan ve bunun için gecesini gündüzüne katarak çalışanlara teşekkür ederim" dedi.

Derneğin gayesinin Erzurum yöresinin gelenek ve göreneklerini yeni yetişen nesillere öğretmek, yaşlılara ise eskileri hatırlatmak olduğunu kaydeden Lütfü Orhan, "Erzurumlular, kapılarını, kollarını ve gönüllerini sonuna kadar herkese açmıştır" diye konuştu.

Erzurum'un çok ilginç ve özel bir yer olduğunu belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Ben Türkiye'nin 3-4 ili hariç 77 vilayetini gezdim. Benim de dedelerim Kafkasya'dan gelmişler. Kimimizinki Rumeli'den, Anadolu'nun değişik şehirlerinde gelmiş. Anne, babamızı ve memleketimizi seçme gibi bir şansımız yok. Bizler bu ülkenin vatandaşlarıyız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Biliyorum ki, Anadolu insanı bunu yıllarca kendine düstur edinmiş ve bu ilkelerde yaşamış. Ben sadece Türkiye'de Çanakkale olduğunu sanıyordum. İnanın bir Çanakkale kadar da Erzurum'da var. Yani O Aziziye tabyalarını, Mecidiye tabyalarını ve beraberinde Kara Fatma'nın türbesini gördükten ve oradaki hikayeleri dinledikten sonra dedim ki, ben sadece Çanakkale'yi biliyordum, ama Çanakkale'de verilen mücadele kadar da Erzurum'da da verilmiş. 90 bin şehidin olduğu Sarıkamış'ı zaten hepimiz biliyoruz. Bu gecenin, insanların daha çok birbirine kenetlenmesi adına bir vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları ise, Aşık Reyhani'yi anlattı. 1932 yılında doğan Aşık Reyhani'nın hayatının her zerresinde kültürümüzü yeni nesillere aktardığını söyleyen Ömeroğulları, "Ben kendisini rahmetle anıyorum. Derneğimize yapmış oldukları anma gecesinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün Bursa'mızda 57 tane derneğimiz mevcuttur. Bursa'ya göç eden insanlar içinde Erzurumlular birinci sıradadır" dedi.

Konuşmaların ardından İnegöl Erzurumlular Derneği Başkan Yardımcısı Cevat Akgün kendisine ait olan 'Erzurum' adlı şiirini okudu. Aşıklar Cemal Dumlu, Ozan Reyhani, Mustafa Aydın, Rahim Sağlam, Kul Nuri, İhsan Yavuzer ve Erol Ergani'nin söylediği türkülerin ve atışmaların ardından Aşık Yaşar Reyhani'nin eşi Rabia Reyhani'ye çiçek takdim edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.