Kültür-Sanat Haber Girişi : 25 Mart 2013 12:21

ASİMDER Nahcivan'da sergi açacak

ASİMDER Nahcivan'da sergi açacak
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, Nahcıvan'da "Soykırım Sergisi" açacaklarını bildirdi.
Erzurumajans-Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, Nahcıvan'da "Soykırım Sergisi" açacaklarını bildirdi.

ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni çeteleri tarafından 1915-1918 yılları arasında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde sivil Müslüman halka yapılan katliamın fotoğraflarını 29 Mart 2013 Cuma günü Nahcıvan Devlet Üniversitesi sergi salonunda sergileyeceklerini belirtti. Başkan Gülbey, "Ermeniler, 1915-1918 yılları arasında Iğdır, Erzurum, Kars, Van, Muş, Bitlis ve Erzincan şehirlerinde vahşice yaşlı, çocuk ve kadın demeden silahsız, savunmasız ve korumamız Müslüman halkı katlettiler. Bu vahşetin üzerinden 97 yıl geçmesine rağmen dünya bunu görmemezlikten geliyor. Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde dünya kamuoyunun önünde açılan toplu mezarların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Dünya ülkeleri artık ellerini vicdanlarına koyup tarafsızca bir duruş sergileyerek tarihi gerçekleri ortaya koymak zorundadır. ASİMDER olarak nasıl Türkiye'de açtığımız fotoğraf sergilerinde Ermeniler tarafından işgal edilen Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ ve Hocalı'da yapılan katliamları anlatıyorsak, bu kez de Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti Devlet Üniversitesi'nde açacağımız sergiyle de Türkiye'de de Ermenilerin katliam yaptığını fotoğraflarla anlatacağız" şeklinde konuştu.
Gülbey, 29 Mart 2013 Cuma günü açılacak olan fotoğraf sergisine, Türkiye ve Azerbaycan'dan da önemli insanların katılacağını belirterek, tüm Nahcıvan ve Iğdır halkını sergiye davet ettiklerini sözlerine ekledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.