Spor Haber Girişi : 12 Aralık 2011 12:11

Aşkale, Kalkandere engelini de aştı

Aşkale, Kalkandere engelini de aştı
Bölgesel Amatör (BAL) Ligi’nde zirve hesapları yapan Aşkale 3 Mart Beldespor, Cemal Gürsel Stadı’nda konuk ettiği Kalkanderespor’u 1-0 mağlup ederek yoluna devam etti.

Erzurum Ajans-Bölgesel Amatör (BAL) Ligi’nde zirve hesapları yapan Aşkale 3 Mart Beldespor, Cumartesi günü Cemal Gürsel Stadı’nda konuk ettiği Kalkanderespor’u tecrübeli oyuncusu Birol Pasinli’nin attığı golle 1-0 mağlup ederek, altın değerinde üç puan aldı.

Kırmızı-Şimşekler Cumartesi günü Cemal Gürsel Stadı’nda Kalkanderespor ile çok zorlu bir maça çıktı. Antrenör Sinan Boyacı yönetimindeki Aşkale 3 Mart Beldespor ile  Menderes Eyüboğlu yönetimindeki Kalkanderespor, zirve yarışında kopmama mücadelesinde kozlarını yoğun kar yağışı altında paylaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış’ın da izlediği maçta Erzurum ekibi, 5. dakikada Kalkanderespor’un ofsayt diye duraksadığı pozisyonda golcüsü Birol Pasinli’nin ayağından bulduğugolle karşılaşmayı 1-0 kazanarak puanını 17’ye yükseltti ve zirve inadını sürdürdü.

BU KEZ DE EVREN ATILDI

Ligin başladığı günden beri hemen hemen her haftada bir futbolcusunun kırmızı kartla oyun dışı kaldığı Aşkale 3 Mart Beldespor’da bu kez defansın önemli isimlerinden biri olan Evren Bayram maçın 52. dakikasında  kırmızı kart gördü.

Bir pozisyonda kalesini terk ederek mutlak bir golü önleyen kaleci Oğuzhan sakatlık geçirdi ve son üç dakikada kalesinde sakat sakat oynamak zorunda kaldı. Kırmızı-siyahlı takım aldığı 1-0’lık galibiyetle üç puanın sahibi olurken, 17 puanla ligde 10’nuncu haftayı 3. sırada kapattı.

Erzurum’un BAL Ligindeki ekibi, 1-0’lık zafer sonucu Arhavispor maçı öncesinde de müthiş bir moral kazandı. Antrenör Sinan Boyacı, sonuk bir havada özellikle ilk yarıda  muhteşem bir futbol karşısında Kalkandere’yi 1-0 mağlup ettiklerini belirterek, 1-0’lık zafer sonrası tüm futbolcularını kutladı. 

Aşkale 3 Mart Beldespor’la özdeşleşen Belediye Başkanı ve kulübün onursal başkanı Ahmet Yaptırmış,  soğuk havaya rağmen takımını yalnız bırakmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile birlikte doksan dakika boyunca şeref tribününden takımının maçını izleyen Yaptırmış, 1-0 kazanılan maç sonrası büyük bir keyif aldı.

Başarılı belediye başkanı 3. Lig için iddialı olduklarını yineleyerek, bu hedefe ulaşmak için ne gerekiyorsa onu yapacaklarını ifade etti.  Yaptırmış, kulüp başkanı Sinan Alkan, teknik heyet ve futbolcuları zaferden dolayı kutladı. Belediye Başkanı ve Aşkale 3 Mart Beldespor Onursal Başkanı Ahmet Yaptırmış, “Güzel bir galibiyet aldık. 3. lig iddiamızı sonuna kadar sürdereceğiz”  dedi.

MAÇIN KARNESİ

Stad: Cemal Gürsel

Hakemler: Alper Oran (7), Tekin Şeker (7), M. Şükrü Közcü (7)

Gol: Dk. 5 Birol (Aşkale)

Aşkale 3 Mart Belde: Oğuzhan (8), Adem (7), Arif (8), Evren (7), Yakup (7), Mustafa Kuzu (8), Habip (7), Özkan (8), Adem (7), Erol (9), Birol (8)

Kalkandere: Mehmet (4), Yücel (4), Volkan (4), Atay (6), Erhan5, Kemal (6), Hakan (6), Bünyamin (5), Ertan (6), Ahmet (6), Faruk (6)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.