Bölge Haber Girişi : 03 Mart 2011 16:57

Aşkale'de kurtuluş coşkusu!..

Aşkale'de kurtuluş coşkusu!..
Erzurum'un Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı. Geçtiğimiz yılki programda bulunmayan Ermenilere yeniden yer verilen kurtuluş töreninde, Türk askerlerinin ilçeyi Ermeni çetecilerden kurtarması temsili olarak canlandırıldı.

Aşkale'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü törenleri ilçe meydanındaki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Asalet Karabulut'un çelenk koyması ile başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından belediye binası önünde devam etti. Geçtiğimiz yıl programdan çıkarılan Ermenilere bu yıl yeniden yer verilen törende, Türk askerlerinin ilçeyi Ermenilerden kurtarması temsili olarak canlandırıldı. Renkli görüntülerin yer aldığı ve vatandaşların milis kuvvetlerinin ilçeye girişini

dakikalarca alkışladığı törende, temsili kurtuluşun ardından açılan Türk bayrağı Kaymakam Karabulut'a teslim edildi. Törende kurban kesilmesi sırasında bazı çocukların korkarak gözlerini kapattığı gözlendi.

Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadelenin dünya tarihinde bir eşinin daha olmadığını belirten Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, zor şartlar altında kurulan cumhuriyetin ilelebet yaşaması için çalıştıklarını söyledi.

Tören, halk oyunları gösterisi ve resmi geçitle sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.