Erzurum Haber Girişi : 29 Ekim 2013 20:38

Askıda ekmek uygulamasına Vali'den destek

Askıda ekmek uygulamasına Vali'den destek
Erzurum'da ekmek fırınlarında yer alan 'Askıda Ekmek' uygulaması Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın ilgisini çekti.
Erzurumajans-Erzurum'da ekmek fırınlarında yer alan 'Askıda Ekmek' uygulaması Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın ilgisini çekti. Uygulamayı beğenen Vali Altıparmak bir miktar katkıda bulundu.

Hastaneler Caddesinde yapılan Cumhuriyet Bayramı 90 Yıl kutlamalarının ardından Yoncalık Semtinde bulunan Altın Unlu Mamuller Fırınına giden Vali Altıparmak işyeri sahibinden uygulama ile ilgili bilgi aldı. Eşi Özden Altıparmak ile birlikte uygulamaya katkıda bulunan Vali Altıparmak, hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerinin birbirini görmeden ve rencide edilmeden yürütülen hayır işinin Erzurum'da yaygın olarak devam ettirilmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi. Bu arada ekmek alışverişi için fırına gelen vatandaşlarla da sohbet eden Vali Altıparmak hali vakti yerinde olan vatandaşlardan uygulamaya destek olmalarını istedi.
Vali Altıparmak ile birlikte ziyarette bulunan İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız'da uygulamaya maddi destekte bulundu.

UYGULAMA NASIL İŞLİYOR?

İhtiyaç sahiplerine, dar gelirlilere utandırmadan yardım yapmak için 'Askıda Ekmek' uygulamasını yapıyor. Ekmek almak için fırına gelen maddi durumu iyi olanlar, fazladan ekmek parası verip, bunların fakir vatandaşa ulaştırılmasını sağlıyor. Böylece hayırseverler ihtiyaç sahibini görmeden, ihtiyaç sahipleri ise rencide olmadan günlük ekmek ihtiyacını karşılıyor. Hayırseverlerin de ihtiyaç sahiplerinin de birbirini görmediği bu yardımlaşma modeli gösterişten uzak toplumsal fayda oluşturan bir yaklaşımdır. Bu uygulama sadece alan el ile veren eli gizliden buluşturmayı hedeflemektedir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.