Eğitim Haber Girişi : 15 Ekim 2014 01:32

Atatürk Üniversitesi akademik yıl açılış töreni

Atatürk Üniversitesi akademik yıl açılış töreni
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 2014-2015 Akademik Yılı açılış töreninde son günlerde yaşanan Kobani protestolarına vurgu yaptı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 2014-2015 Akademik Yılı açılış töreninde son günlerde yaşanan Kobani protestolarına vurgu yaptı. Rektör Koçak, "Bilinçsiz yığınlar, sözde özgürlük ve sözde hak arama bahanesiyle çoluğun çocuğun, garibin gurebanın, yetimin ve kamunun malını ve hakkını fütursuzca çiğnemektedir"dedi.

Atatürk Üniversitesi (AÜ) 2014-2015 akademik dönemi Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen törenle başladı.

AÜ, 2014-2015 akademik eğitim ve öğretim dönemine başladı. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, açılış konuşmasında geçen yıl itibariyle 200 binden fazla mezun verdiklerini söyledi. Rektör Koçak, 130 bin öğrenciye hizmet verdiklerini dile getirerek, "62 farklı birimde 130 bin öğrencimize akademik eğitim hizmeti veriyoruz." dedi. Rektör, üniversitelerin evrensel bilim yuvaları olmasının yanı sıra öz güveni yüksek, ahlaklı nesiller yetiştirmek gibi bir misyona da sahip olduğunu vurgu yaptı.

Koçak, üniversitelerin bilim yuvası olmasının yanında ahlaklı, saygılı nesiller yetiştirmek gibi misyonu olduğuna da dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sevgili gençler, sizlere 'Bilgilenin, çağın bilgi ve birikimiyle donanın' derken beraberinde ahlakı kuşanıp, ahlakla yarınları inşa etmenizi de öneriyorum. Bugün insanlığın yaşadığı temel açmaz budur. Ülke olarak yaşadığımız son olaylara da bakarak bu temel açmazı görebilmek mümkündür. Kardeşliğin, birlikte yaşama kültürünün, toplumsal ve insani değerlerin hiçe sayılıp, ayaklar altına alındığı, alabildiğine çirkin ve alabildiğine kınanılmayı gerektiren olaylar. Bilinçsiz yığınlar, sözde özgürlük ve sözde hak arama bahanesiyle çoluğun çocuğun, garibin gurebanın, yetimin ve kamunun malını ve hakkını fütursuzca çiğnemektedir. Bu yığınlar bilinçsiz oldukları kadar, ahlaki değerlerden de uzak hareket etmektedir. Bu yığınlara, yani o gençlerimize yeteri kadar ahlak aşılanmış olsaydı hiç bu yaşananlar cereyan eder miydi?"

Törende öğrenciler adına Özlem Çiftçi, araştırma görevlileri adına da Ayşenur Keleş konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından üniversitede 35 hizmet yılını dolduran idari personele plaket verildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.