Eğitim Haber Girişi : 23 Nisan 2016 18:04

Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesine Akreditasyon

Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesine Akreditasyon
Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından 6 yıl süreyle tam akredite olan Atatürk üniversitesi Eczacılık Fakültesi akreditasyon taktim töreni, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezinde gerçekleşti.
Erzurumajans-Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından 6 yıl süreyle tam akredite olan Atatürk üniversitesi Eczacılık Fakültesi akreditasyon taktim töreni, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Törende konuşan, Fakülte Öz Değerlendirme Komitesi Başkanı Doç. Dr. Bilal Yılmaz, akreditasyon taktim töreni gününün Eczacılık Fakültesi için gurur günü olduğunu belirtti. Ülke genelinde sayıları 45 olan eczacılık fakülteleri içinde eczacılık eğitimi akredite olmuş 10 fakülteden biri olduklarına dikkati çeken Doç. Dr. Yılmaz, yaptıkları çalışmaları anlattı. 

Törende konuklara slayt eşliğinde detaylı Eczacılık Fakültesi hakkında bilgi veren Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zühal Güvenalp ise yükseköğretimde akreditasyonun, kurumların performans standartları yönünden kendi kendilerini değerlendirmelerine ve aynı zamanda yetkili akreditasyon kuruluşlarınca dış değerlendirme yapılmasına imkan veren bir sistem olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Güvenalp, şunları söyledi:

"Akreditasyon bir kurumda verilen hizmetin, yapılan eğitimin standartlara, yönetmeliklere uygunluğunun tescilidir. İlgili kurumun belirli mükemmeliyet standartlarına sahip olduğunu belgeleyen saygın bir sertifikanın verilmesi sürecidir.19 yıldır eczacılık eğitimi veren Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2014 yılının ilk günlerinde ilk kez verdiği eğitimin kalitesini sorgulamak ve sorgulatmak amacıyla 'Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kuruluna' başvurmuştur. 21 Ocak 2016 tarihinde ECZAKDER tarafından oybirliğiyle 6 yıl süre ile tam akreditasyona hak kazanmıştır. Türkiye'nin 8. Eczacılık fakültesi olarak kurulan, 1998 yılında öğrenci alarak eczacı yetiştirmeye başlayan fakültemizde 2015-2016 öğretim dönemi itibariyle 358 lisans öğrencisi eğitimini sürdürmektedir. Her yıl yaklaşık 70 öğrenci ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sınavını kazanarak fakültemize lisans öğrencisi olarak kayıt yaptırmaktadır. Şu ana kadar 462 eczacı mezun olmuştur. Mezunlarımız ülkemizin dört bir yanında fakültemizi ve üniversitemizi temsil etmektedir. Eğitim kadromuzda 3 profesör, 6 doçent, 14 yardımcı doçent, 21 araştırma görevlisi mevcuttur."

Törende konuşan ECZAKDER Başkanı Prof. Dr. Sevim Rollas, Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin ilk başvuru döneminde, akreditasyon sürecine katılmasını, kalite güvencesi için gösterdiği çabayı takdirle karşıladıklarını belirtti. 

Açılış konuşmalarının ardından Eczacılık Fakültesinde eğitim gören Azeri öğrenciler Kafkas Halk Oyunları gösterisi yaptı. Programın sonunda ise ECZAKDER Başkanı Prof. Dr. Sevim Rollas, Akreditasyon Belgesini Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zühal Güvenalp'a taktim etti
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.