Bölge Haber Girişi : 11 Kasım 2009 16:51

Atatürk Üniversitesi satrancı açık alana taşıdı!..

Atatürk Üniversitesi satrancı açık alana taşıdı!..
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Rektörlük binasının arkasındaki alana yaptırılan üç adet mermer “satranç tahtası” öğrencilerin kısa sürede gözde mekânlarından biri oldu.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Rektörlük binasının arkasındaki alana yaptırılan üç adet mermer “satranç tahtası” öğrencilerin kısa sürede gözde mekânlarından biri oldu.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Üniversite olarak, kültür ve sanat faaliyetlerine büyük önem verdiklerini belirterek,  öğrencilerin ders dışı zamanlarını geçirebilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri farklı mekânlar üretmeye devam ettiklerini, zemine, siyah beyaz mermerlerden, büyük ölçeklerde yapılan satranç tahtalarının da bu kapsamda bir çalışma olduğunu söyledi.

Satrancın sportif, sanatsal, bilimsel öğeleri içinde barındıran güzel bir oyun olduğunu vurgulayan Rektör Koçak, “Tüm oyunlar gibi satrancın da insanın ruhsal gelişimine önemli katkılar sağladığı bilinmektedir.  Öğrencilerimizin hoşça vakit geçirecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri bir etkinliktir satranç. Tüm öğrencilerimiz, fırsat buldukça, gelip bu mermer tahtalarda, açık havada, satranç oynamanın keyfini yaşamalılar” diye konuştu.

Rektör Koçak, satranç tahtalarında, bahar aylarında, fakülte ve yüksekokullar arası “Satranç Turnuvası” düzenlemeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.