Bölge Haber Girişi : 11 Kasım 2009 09:25

Türküler Erzurum'da dile geldi!..

Türküler Erzurum'da dile geldi!..
TRT Erzurum Müdür Yardımcısı Dr. Merdan Güven'in yaklaşık 15 yıllık bir çalışmasının ürünü olarak ortaya koyduğu 'Türküler Dile Geldi' isimli kitap piyasaya çıktı.

Erzurum Ajans-TRT Erzurum Müdür Yardımcısı Dr. Merdan Güven’in yaklaşık 15 yıllık bir çalışmasının ürünü olarak ortaya koyduğu ‘Türküler Dile Geldi’ isimli kitabı Ötüken neşriyat tarafından yayımlandı.

Alanındaki en kapsamlı çalışma olan eserde Türkiye’nin her bölgesinden örnekleme biçiminde seçilmiş yüz adet türkü hikâyeleri ve notalarıyla birlikte okuyuculara sunuluyor. “Türküler Dile Geldi” adını taşıyan kitapta ayrıca, yaklaşık iki bin hikâyeli türkünün hangi eserde bulunabileceğini gösteren çok geniş bir türkü kimliği tablosu da yer alıyor.

Dr. Merdan Güven’in, “Türküler Dile Geldi” adını taşıyan eseri hikâyeli türküler üzerine kaleme alınmış en kapsamlı bilimsel çalışma olarak gösteriliyor.

Akademik çevreler tarafından da büyük beğeniyle karşılanan Dr.Güven’in piyasaya yeni çıkan eseri hakkında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Dilaver Düzgün şu değerlendirmede bulunuyor: “Bir milletin türkülerini yapanlar, kanunlarını yapanlardan daha güçlüdür. Bu eser, türkülerin ihmal edilen yönlerini, onlardaki şiiri, hikâyeyi, müziği, konusu ve içyapısıyla derinlemesine irdeleyen en kapsamlı eserlerden birisi olması ve bol miktarda malzemeyi geniş kitlelere sunması bakımından da büyük bir değer taşımaktadır.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.