Erzurum Haber Girişi : 08 Nisan 2016 17:44

Atatürk Üniversitesinde, hastalar ile yakınlarına Ata Hotel

Atatürk Üniversitesinde, hastalar ile yakınlarına Ata Hotel
Çevre ülkeler ve illerden gelen hastalar ile yakınları için Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi yakınında 20 milyon liraya yaptırılan Ata Hotel, törenle hizmete açıldı.
Erzurumajans-Çevre ülkeler ve illerden gelen hastalar ile yakınları için Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi yakınında 20 milyon liraya yaptırılan Ata Hotel, törenle hizmete açıldı. 

Atatürk Üniversitesi yerleşkesi içinde ve Yakutiye Araştırma Hastanesi semtindeki Ata Hotelin bugün yapılan açılışta Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen (AKP) Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile kamu kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum örgüt temsilcileri, dekanlar, öğretim üyeleri hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Araştırma Hastanesi Başhekimi  Prof. Dr. Necip Becit, tam 50 yıldan beri kesintisiz sağlık hizmeti verdiklerini bildirdi.  Tek çatı altında 165 bin metrekare kapalı alanda 200'ü yoğun bakım ve yüzde 70'i nitelikli yatak olmak üzere 1500 yatak kapasitesi, 590'ı akademik olmak üzere yaklaşık 2 bin 600 personel ile uluslararası kalite ve standartlarda sağlık hizmeti sunan büyük bir sağlık kompleksi olduğunu belirtti. Hastanede yılda 50 bin ameliyat yapıldığını, 1 milyon hastaya ayaktan, 75 bin hastaya yataklı tedavi hizmeti verdiklerine işaret eden Prof. Dr. Necip Becit, hastanenin 7 farklı hizmet alanında TSE sertifika ve akreditasyonu  bulunduğunu ifade etti. Günlük 100 hastaya hizmet veren üniteye ek olarak  yoğun talep yüzünden 200 hasta kapasiteli yeni ayaktan hasta kemoterapi ünitesinin de açılışının yapıldığına dikkati çeken Prof. Dr. Becit, şunları söyledi:

"Bilindiği üzere Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, bölgedeki diğer illerden ve komşu ülkelerden gelen hastalar için bir referans kurum ve son başvuru merkezi olma özelliği taşımaktadır. Hastanemiz, bölgemizdeki 11 ilden başvuran hastalar için referans bir kurum ve son başvuru merkezidir. Çevre ülkeler ve illerden gelen hastalar ile yakınları için 20 milyon TL'ye mal edilen ek binamız,  16 bin metrekare kapalı alana sahiptir.  Binanın üç ve dördüncü katları ayrı bir girişte 35 oda, 76 yatak kapasitesiyle  konaklama problemi olan hasta ve yakınlarına otel hizmeti verecektir. İlk iki katında modern şartlarda dizayn edilmiş kadın hastalıkları ve doğum, üroloji, fizik tedavi, ortopedi ve travmatoloji, medikal onkoloji hizmeti sunacaktır. Aynı binanın dördüncü katında bilimsel faaliyetler ve toplantıların yapılacağı farklı ebatlarda 5 toplantı salonu bulunmaktadır."

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Vali Ahmet Altıparmak'ın konuşmalarından sonra kurdele kesilerek Ata Hotel ile birlikte ek üniteler hizmete girdi. Otel ve üniteleri gezen protokol  

daha sonra Diş Hekimliği Fakültesi ek binasının açılışını da gerçekleştirdi. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Ertaş, ek binayı protokole gezdirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Sana helal olsun kardeş çok güzel değinmişsin helal sana

  • veyis 01 Ocak 1970 02:00

    az bir nufusa sahip olan şehrimizin yakında ticareti tamemen duracaktır bir taraftan TOKİ bir taraftan şirketleşen belediye bir taraftan üniversite asıl işlerini bırakıp ticarete soyundular biz esnaf olarak ne iş görecez biz esnafada bir öneriniz olsun çarşı pazar olan erzurumun haline bakın esnafın haline bakın nasıl bir zihniyettir anlamak mümkün değil.ev yapıyorsunuz mütahitler ev satamıyor otel yapıyorsunuz oteller iş yapmıyor yurt yapıyorsunuz evler kira etmiyor.belediye kendi alıp kendi satıyor.belediye ticaret yaparmı devlet ticaret hane açarmı madem ticarete meraklıydınız niye kar eden para kazanan yerşeri satıyorsunuz telekom çimento vs sayın editör bu konuyu ela almanızı rica ederim