Bölge Haber Girişi : 23 Şubat 2011 00:43

Atıklardan şapka yaptılar!..

Atıklardan şapka yaptılar!..
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikri Salman ile Araştırma Görevlisi Zeynep Atmaca, çöpe atılan malzemelerden ürettikleri batik resim ve şapkalardan oluşan bir sergi açtı.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikri Salman ile Araştırma Görevlisi Zeynep Atmaca, çöpe atılan malzemelerden ürettikleri batik resim ve şapkalardan oluşan bir sergi açtı.

Atık kumaş parçalarını ve çeşitli ev atıklarını değerlendiren Salman ve Atmaca, sergiyle topluma çöpe giden pek çok malzemenin yeni üretimlerle kullanım ömürlerinin uzatılabileceği mesajını verdiklerini ifade ettiler.

Yrd. Doç. Dr. Fikri Salman, parça kumaşlar üzerine çeşitli bölgelere ait kadın başlıkları örneklerini içeren 15 adet batik resim yaparken, Zeynep Atmaca ise, mandal, selpak, plastik tabak ve bardak, örgü şişleri, elektrik kablosu, bulaşık singeri gibi, çeşitli atık malzemelerden 21 adet şapka üretti.

Kültür ve Gösteri Merkezi’ndeki serginin açılışını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan ile birlikte açtı.

Rektör Koçak, serginin, evsel atıkların yeniden kullanılmasının mümkün olduğunu gösteren, çevreci bir anlayışla hazırlanmış, ilginç, sanatsal bir çalışma olduğunu belirtti.

Sergi hafta sonuna kadar açık kalacak

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.