Spor Haber Girişi : 14 Kasım 2016 11:43

Atlama Kuleleri sezona hazır

Atlama Kuleleri sezona hazır
Erzurum'un 2011 yılında ev sahipliği yaptığı 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 100 milyon liraya yaptırılan kayakla atlama kulelerinin göçen pistleri için 60 milyon lira daha harcandı ve yeni sezona hazırlandı.
Erzurumajans-Erzurum'un 2011 yılında ev sahipliği yaptığı 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 100 milyon liraya yaptırılan kayakla atlama kulelerinin göçen pistleri için 60 milyon lira daha harcandı ve yeni sezona hazırlandı.

Erzurum'da 2011'de yapılan Dünya Üniversiteler Kış oyunları için merkez Palandöken İlçesinin Kiremitliktepe'ye 95 ve 125 metre yükseklikte atlama kuleleri yaptırıldı. Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kulelerinin pistleri, 15 Temmuz 2014 günü saat 15.00 sıralarında göçtü. Üç yıl sonra göçen pistlerin onarılması için iki ayrı ihale yapıldı. Birinci ihalede zeminin güçlendirilmesi için her biri yaklaşık 40 metre boyunda 950 fore kazık çakıldı. İkinci ihalede ise zemin üzerindeki ana arterler yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, kayakla atlama tesislerinin 11- 18 Şubat 2017'de düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Kış Spor Oyunları (EYOF) yarışlarında kullanılacağını belirtti. Atlama kulelerinin pistlerinin çok sağlamlaştırıldığına işaret eden Taşkesenligil şunları söyledi:

"Pistlerin bir daha kayması imkansız. Çünkü çelik kazıklarla bağlantı yapıldı. Bundan böyle zeminin yıkılması düşünülemez bile. Yüklenici firma 29 Ekim'de teslim etmeyi planlıyordu ama gününden önce tamamladı. EYOF'ta kullanacağımız, K 95 ve K 125 pistleri hazır. Aydınlatma, teknik ve telesiyej de bu ay sonuna kadar bitmiş olacak. İkisi atlama üçü antrenman için kullanılan pistlerin tamamı ise 2017'ye kadar hazır hale gelecek. Yapılan iki ayrı ihale sonucunda tüm pistler, sentetikler, yıkılmayan atlama kulelerinin dış cephesi ve sporcu evleri yenilendi. Atlama kuleleri yeni bir çehre ve aydınlatma ile eskisinden daha güzel hizmet verecek. Görsellik açısından da çok güzel oldu. Sporcuları kulelere taşıyacak bir de telesiyej yapıldı."

Öte yandan pistlerde oluşan hasar nedeniyle 2 yıldır antrenmanlarını yurt dışında yapmak zorunda kalan Kayakla Atlama Türk Milli Takımı önümüzdeki günlerde onarılan atlama kulelerinde antrenman ve deneme atlayışları yapacak.

Turgay İPEK/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.