Eğitim Haber Girişi : 15 Mayıs 2012 20:30

AÜ Diploma eki etiketi ödülünü aldı

AÜ Diploma eki etiketi ödülünü aldı
Atatürk Üniversitesi, Bologna Süreci çalışmalarının bir sonucu olarak 2011 Avrupa Diploma Eki Etiketi Ödülü´nü 8 Mayıs 2012’de Kopenhag´da düzenlenen görkemli bir törenle aldı.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi, Bologna Süreci çalışmalarının bir sonucu olarak 2011 Avrupa Diploma Eki Etiketi Ödülü´nü 8 Mayıs 2012’de Kopenhag´da düzenlenen görkemli bir törenle aldı.
Avrupa Komisyonu tarafından Danimarka Kopenhag Üniversitesi´nde düzenlenen törende ödül Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak’a takdim edildi.
17 Avrupa ülkesinden 72 üniversitenin katıldığı törende ödüller, Avrupa Komisyonu Eğitim, Kültür, Çok Dillilik ve Gençlikten sorumlu komisyon üyesi Androulla Vassiliou ve Danimarka Bilim, İnovasyon ve Yükseköğretim Bakanı Morten Ostergaard tarafından verildi.
Diploma Eki, lisans ve yüksek lisans mezunu olan öğrenciye diplomasıyla birlikte verilen öğrencinin mezun olduğu program, aldığı dersler ve öğrenimiyle ilgili diğer bilgileri içeren İngilizce bir belge. Alınan ödül, Atatürk Üniversitesinin verdiği Diploma Ekinin Avrupa Birliği Komisyonu standartlarında usulüne uygun olarak hazırlandığını onaylamaktadır. Mezun olan öğrenciler Avrupa ülkelerinde burada aldıkları eğitime dayalı daha ileri düzeyde öğrenim görmek istemeleri ve iş aramaları durumunda sahip oldukları diploma eki kolaylık sağlayacak. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.