Erzurum Haber Girişi : 21 Mayıs 2012 17:30

AÜ yanan ormanlık alanı ağaçlandırıyor

AÜ yanan ormanlık alanı ağaçlandırıyor
Dadaşkent ve Atatürk Üniversitesi arasındaki ormanlık alanda 2011 yılında çıkan yangında yok olan ağaçların yerine yenileri Atatürk Üniversitesi tarafından dikilmeye başlandı. Orman Bölge Müdürlüğü ise, Palandöken dağında, yine geçen yıl çıkan yangında yo
Erzurum Ajans-Dadaşkent ve Atatürk Üniversitesi arasındaki ormanlık alanda 2011 yılında çıkan yangında yok olan ağaçların yerine yenileri Atatürk Üniversitesi tarafından dikilmeye başlandı. Orman Bölge Müdürlüğü ise, Palandöken dağında, yine geçen yıl çıkan yangında yok olan alanda ağaçlandırma çalışması yapacak.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürleri Cafer Orhan ve Ferit Torunoğlu ile birlikte yanan ormanlık alanlarda incelemelerde bulundu ve hazırlanan raporu değerlendirdiler.
Atatürk Üniversitesi’ne ait yerleşke ve Dadaşkent arasındaki ormanlık alanda 12 Hektar alanda yeniden ağaçlandırma yapılacak. 5 Hektar kadar bir alanda ise ıslah çalışması yürütülecek. Bu çalışmaları Atatürk Üniversitesi kendi imkanlarıyla yapacak.
Öte yandan Palandöken’de Kayak Merkezi’nin doğu kısmındaki ağaçlık bölgede yanan 10 hektarlık alandaki ağaçlandırmayı da Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü gerçekleştirecek.
Erzurum valisi Sebahattin Öztürk, ağaç varlığının hayati bir öneme sahip olduğunu anımsatarak, Erzurum merkez ve çevresinde 60 yılın eseri olan orman varlığının korunması için herkesin azami duyarlılığı göstermesi gerektiğini söyledi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise, ağaçları yanan bölgede ağaçlandırmanın kısa sürede gerçekleştirileceğini, ayrıca yangınları önleyici bazı tedbirlerin alındığını kaydetti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • sezai hararli 01 Ocak 1970 02:00

    çok ıyı olur hem uzuyo hemde o alan goruntusu bozuyo yazık vallahı koca agaçlar ınşallah dah olmaz ve vatandaslarımız duyarlı olur pıknık ve çoçukları takıp etmelıler