Bölge Haber Girişi : 05 Temmuz 2011 13:06

AÜ'de 2. Ulusal kimya eğitimi kongresi!..

AÜ'de 2. Ulusal kimya eğitimi kongresi!..
Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "2. Ulusal Kimya Eğitimi Kongresi" başladı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "2. Ulusal Kimya Eğitimi Kongresi" başladı.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF), Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü ile Türkiye Kimya Derneği'nin (TKD) işbirliğinde yürütülen ve 5-8 Temmuz tarihlerini kapsayan kongrede, 72'si özel 56'sı poster olmak üzere toplam 128 bildiri sunularak, 14 farklı çalıştay düzenlenecek.

Kongrede, öğretmen eğitimi ve öğretim yöntemleri, kimya öğretimi program çalışmaları, materyal geliştirme, kavram analizi, bilgisayar destekli öğretim, laboratuvar uygulamalarıyla, kimyanın doğası, felsefesi ve tarihi konularıyla ilgili öğrenci ve akademisyenlere, kimya alanında hazırlanan bildiriler vasıtasıyla bilgiler aktarılacak.

KKEF Dekanı ve aynı zamanda Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, bir ülkenin ve toplumunun gelişmesinde eğitim araştırmalarının son derece önemli olduğunu söyledi.

Kongrenin temasının "2011 Uluslararası Kimya Yılı" olarak belirlendiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi, 2011 yılı Unesco tarafından daha sonra da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca 'Uluslararası Kimya Yılı' olarak ilan edilmiştir. 2011 yılı aynı zamanda Madam Marie Curie'nin radyum ve polonyum elementlerinin keşfi nedeniyle Nobel Ödülü alışının 100. yılına denk gelmektedir. 2011 Uluslararası Kimya Yılı dünya çapında çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. 'Kimya-Hayatımız, Geleceğimiz' temasıyla kutlanan Uluslararası Kimya Yılı etkinliklerinin başlıca amacı, kimyanın hayatımızdaki önemini insanlara hatırlatmak, gençlerin kimya bilimine olan ilgilerini teşvik etmek ve gelecek için yeni fikirler üretmektir. Bu yüzden 2. Ulusal Kimya Eğitimi Kongresi'nin özel bir öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. "

TKD Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Mahramanlıoğlu da, "2011 Uluslararası Kimya Yılı" dolayısıyla, TKD'nin lise öğrencilerine kimyagerlik ve kimya mühendisliğinin tanıtımı noktasında eğitim kurumlarında konferans düzenlediğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halil Altınok da, kurum olarak nitelikli öğretmen yetiştirme konusunda yoğun çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi.

Kongre, sözlü bildirilerin sunumuyla devam etti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.