Kültür-Sanat Haber Girişi : 09 Kasım 2012 10:30

AÜ'de keman-piyano resitali

AÜ'de keman-piyano resitali
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü’nün organize ettiği “I. Ulusal Erzurum Klasik Müzik Festivali” devam ediyor.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü’nün organize ettiği “I. Ulusal Erzurum Klasik Müzik Festivali” devam ediyor. Festivalin dün akşam gerçekleşen açılış konserinde Prof. Dr. Cihat Aşkın ve Prof. Cana Gürmen Keman-Piyano resitali verdi.

Konserin takdim konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, müzik sanatının insanı en çok kuşatan ve duygu dünyamıza en etkili biçimde hitap edebilen sanat dalı olduğunu belirterek, “Ulusal ve uluslararası sanat platformlarında kendilerini kanıtlamış değerli sanatçı, akademisyenler ve katılımcı öğrenci arkadaşlarımızla gerçekleştirilen bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duymaktayız” dedi.

55. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız Atatürk Üniversitesi atmosferinde bir araya gelerek, kendi çalışmalarını diğer öğrenci arkadaşları ile paylaşmaları, kendilerini daha geniş platformlarda ifade edebilmeleri ve değerli sanat eğitimcilerimizin dinleti, seminer ve workshop`larından yararlanabilmelerinin hedeflendiğini anımsatan Karcıoğlu, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda, tüm katılımcılara başarılar diliyor, I.Erzurum Klasik Müzik Festivali’nin bölgemizin ve ülkemizin sanat ve kültür potansiyeline yeni ivmeler kazandırması temennisi ile, bu çalışmanın gerçekleşmesinde destekleri ile bizlere öncülük eden üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Hikmet Koçak`a içtenlikle teşekkür ediyorum.”
Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz ise konuşmasında,"Son yıllarda sanat etkinlikleri ile adından sıkça söz ettiren ve bu yıl 55. Kuruluş Yıldönümünü kutladığımız Atatürk Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi`nin düzenlediği bu etkinlikle başarılarına bir yenisini daha eklemiştir" dedi.

Resitali, Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Erzurumlu müzik severler dinledi.Program sonunda Rektör vekili Korkmaz ve Rektör yardımcısı Diyarbakır sanatçılara çiçek ve plaket vererek teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.