Bölge Haber Girişi : 30 Nisan 2010 11:35

AÜ'de mesnevi çalıştayı!..

AÜ'de mesnevi çalıştayı!..
Erzurum Atatürk Üniversitesinde (AÜ) Mesnevi Hikayenin Şiiri Eski Türk Edebiyatı çalıştayı düzelendi. Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştay 4 oturum olarak gerçekleştirildi. Çukurova

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde (AÜ) “Mesnevi Hikayenin Şiiri Eski Türk Edebiyatı “ çalıştayı düzelendi.
Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştay 4 oturum olarak gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesinden Mine Mengi’nin oturum başkanlığını yaptığı 1. oturum da Adnan Karaismailoğlu “Doğu Edebiyatı Geleneğinde Farsça ve Türkçe Mesnevilerin Ortak Yönleri”, Derya Örs “Bir Anlatım Şekli Olarak Klasik Türk ve İran Edebiyatında Mesnevi”, Sadık Armutlu “Farsça Yazılan Şem’ü Pervaneler Yazılan Şem’ü Pervaneler Arasında Bir Karşılaştırma Denemesi” konularında bilgiler aktardı.
Atatürk Üniversitesinden Turgut Karabey’in başkanlık yaptığı 2. oturum da ise, Dursun Ali Tökel “Kendisi İçin Olmayan Bir Metin Olarak Mesnevi: Bir Yapısöküm Okuma Denemesi”, Orhan Kemal Tavukçu “Klasik Türk Edebiyatında Mensur Mesneviler” hakkında açıklamalarda bulundular.
Atatürk Üniversitesinden Ahmet Kırkkılıç’ın başkanlık yaptığı 3’ncü oturumda da, Yaşar Aydemir “ Mecmualara Yansıyan Mesnevi Zevki, Ayşe Yıldız “ Türkçe Mesnevilerde Kıt’a ve Nazım Kullanımı”, Lokman Kütük ile Rıfat Kütük’te “ Mesneviyi Gazelde Okumak: Bilal’in Yusuf’u Züleyha- Adlı Mesnevisi” konularında bilgiler aktardılar.
Yıldız teknik Üniversitesinden Hatice Aynur’un başkanlık yaptığı son oturumda ise Selim Kuru “Epikten liriğe Mesnevi’de Özyaşam Öyküsünün Gelişimi”, Serpil Bağcı “ Mesnevi El Yazmalarında Surete Aşık Olmanın Resimleri”, Barış Karacasu “ Başka Bir Hikaye: Osmanlı Şehr-engizi” hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.