Bölge Haber Girişi : 25 Mayıs 2010 11:25

AÜ'de muhteşem mezuniyet töreni!..

AÜ'de muhteşem mezuniyet töreni!..
Atatürk Üniversitesinin 2009-2010 Yılı Mezuniyet Şöleni öğretim üyeleri, öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla Üniversite Stadyumunda gerçekleştirildi.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi’nin 2009-2010 Yılı Mezuniyet Şöleni öğretim üyeleri, öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla Üniversite Stadyumunda gerçekleştirildi.
Türk Dili Okutmanı Zeki Kumcu’nun sunuculuğunu yaptığı şölende Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Canan Ersarı mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmada, “Köklü, geleneklere sahip Atatürk Üniversitesi’nin bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.
ATATÜRK ÜNİVERSİTELİ OLMANIN AYRICALIĞI
“Dört yılına tanıklık ettiğim Atatürk Üniversitesi mezunu olarak bu konuşmayı yapmanın mutluluğunu, gururunu taşıyorum. Atatürk Üniversiteli olmak ayrıcalığı aynı zamanda büyük bir sorumluluk demektir,” tespitini yapan Canan Ersarı, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizler, kendine güvenen, düşüncelerini çekinmeden ifade eden ve bilimi kendine rehber olarak seçen bireyler olarak yetiştirildik. Bütün hocalarımızın emeklerinin gölgesinde ve onların yüreğimizde yaktıkları ışığın aydınlığında buradayız. Burası yolun sonu değil. Artık yeni bir kimlikle, yollarımıza ışık tutmaktan yorulmuş o öpülesi ellerden eğitim meşalesini alıp, aydınlık Türkiye için yola çıkma vakti. Şansımız olan Üniversitemizin, muhteşem kampusumuzun, engin bilgi ve hoşgörüleri ile hocalarımızın, bize sunulan bütün güzelliklerin ilhamı ile başlayan yolculuğumuzun şimdilik sadece bir bölümüne veda ediyoruz.”
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Atatürk Üniversitesi’nin hep en ileriyi hedefleyerek varlığını sürdürdüğünü hatırlatarak, “Üniversitemiz, 53 yıldır, ülkesine, milletine, ailesine ve toplumuna yararlı evrensel değerlerle donatılmış, bilgi toplumunun beklentilerine cevap verebilecek gençlerin arasına hep yenilerini kattı. Bugün yeni mezuniyetlerin güzelliğini, gururunu coşkuyla bir kez daha yaşıyoruz” dedi.
7 BİN 500 YENİ MEZUN
“Ön lisans, lisans, lisansüstü olmak üzere yaklaşık 7500 mezunumuza diplomalarını vereceğiz,” diyen Rektör Koçak, “Diploma almayı hak eden öğrencilerimizi, onlara desteğini esirgemeyen anne babaları ve onları bu başarıya ulaştıran öğretim üyelerini ve yardımcılarını yürekten kutluyorum,” diye konuştu.
AMAÇ: İNSANLIĞA HİZMET
Rektör Koçak, Atatürk Üniversitesi’nin varlık nedenini, bilimin sınırlarını ileriye taşıyarak, en yetkin mezunları yetiştirmek suretiyle ülkeye ve insanlığa hizmet olduğunu açıkladı.
Rektör Koçak, “Geçen 53 yılda Üniversitemiz gerek fiziksel şartları, gerek öğrenci hacmi, gerek idari ve akademik personeli ve gerekse üniversite olmanın bütün sosyal ve kültürel koşulları bakımından ciddi bir büyüme ve önemli gelişme kaydetti,” değerlendirmesini yaptı.
YENİ BİRİMLER KURULDU
“Üniversitemizde bu yıl hem bölgemiz hem de ülkemiz için gerekli olduğunu düşündüğümüz yeni birimlerin açılışını gerçekleştirdik,” diyen Rektör Koçak, “Bu bağlamda, Oltu Yer Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Mimarlık ve Tasarım Fakültelerinin ilavesiyle fakülte sayımız 17’ye, Meslek yüksek okulu sayımız 11’e, Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün açılışlı ile enstitü sayımız 7’ye, yine Ortadoğu, Orta Asya, Kafkaslar Araştırma Merkezinin açılışı ile araştırma merkezlerimizin sayısı da 18’e ulaştı,” bilgisini verdi.
ÇOK SAYIDA PROJE HAZIRLANDI
Rektör Koçak, Atatürk Üniversitesi’nde çok sayıda Avrupa Birliği Projesi hazırlandığını, gerek öğrenci, öğretim üyesi ve gerekse yüksek öğretimle ilgili Kafkas ve Orta Asya ülkeleri üniversitelerinin aralarında bulunduğu uluslar arası değişim, işbirliği projelerine imza atıldığını hatırlattı.
AVRASYA İPEKYOLU REKTÖRLERİ TOPLANTISI
“28-31 Mayıs 2010 tarihlerinde düzenlenecek olan “Yüksek Öğretimde Yeni Yaklaşımlar ve İşbirliği İmkanları” konulu, Avrasya İpek Yolu Üniversiteler Konvansiyonu sempozyumunda, İpek Yolu üzerinde yer alan ülkelerden çok sayıda üniversite rektörlerinin Atatürk Üniversitesi’nde bir araya geleceğini bildiren Rektör Koçak, işbirliği imkanlarını tartışacak rektörlerin önemli kararlar alacağını belirtti.
BİLİM ATIF İNDEKSLERİ
Rektör Koçak, Atatürk Üniversitesi’nin yurt içi ve yurt dışı Bilim Atıf İndekslerine giren dergilerde yayınlanan bilimsel yayınlarında 2008 yılı itibariyle 714 yayınla 7. sırada yer aldığını hatırlattı. “2009’de bu rakam 850’ye yükselmiştir,” diyen Rektör Koçak, ilerleyen yıllarda, yayın sayısının artarak devam edeceğini vurguladı.
FİZİKİ GELİŞİM DEVAM EDİYOR
Atatürk Üniversitesi’nde fiziki gelişimin hızla devam ettiğini anlatan Rektör Koçak, Araştırma Hastanesi’nde yeni üniteler açıldığını, bölünmüşlüğü ile birçok açıdan çeşitli problemlere sebep olan iki hastanenin birleştirilmesi için gerekli hazırlıkların yapıldığını ve eski hastane binasının onarımının ihale edildiğini bildirdi.
Dershane ve Anfiler Grubu binalarının onarıldığını, yeni derslikler ve salonlar oluşturulduğunu, yeni ses ve ışık teknolojilerinin kullanıldığı, 500 kişi kapasiteli bir salonun yanı sıra bir de sergi salonunu içeren Kültür ve Gösteri Merkezi’nin tamamlanarak hizmete sunulduğunu hatırlatan Rektör Koçak, ayrıca, birçok fakültede onlarca dersliğin modernize edildiğini, lisansüstü öğrenciler için çok sayıda yeni derslik hazırlandığını, yine çok sayıdaki birime bilgisayar laboratuarları kurulduğunu, yeni bilgisayarlar ve eğitim donanımlarıyla modernize edildiğini ifade etti.
“Bu yıl, ilimiz öğrencilerine yönelik çeşitli üniversitelerin katıldığı Atatürk Üniversitesi Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri gerçekleştirildi. Ayrıca yurt ve yurt dışındaki birçok tanıtım etkinliğine katılarak ilimiz ve Üniversitemiz tanıtıldı,” diyen Rektör Koçak, şunları söyledi:
“Bu yıl içinde makale ve bilimsel atıf dalında derece alan öğretim elemanlarımızın bu gayretleri rektörlüğümüzce ödülle taltif edildi. Çok sayıda öğrencimiz bizleri çeşitli sosyal, sportif faaliyetler ile akademik toplantılarda başarı ile temsil etmiştir. Yıl içinde çeşitli dallarda düzenlenen etkinliklerde ve bahar şenlikleri çerçevesinde derece alan öğrencilerimiz, rektörlüğümüzce ödüllendirilmek sureti ile bu tür faaliyetlere teşvik perçinlenmiştir.”
ERZURUM’UN KALKINMASINA KATKI...
Rektör Koçak, tarihsel geçmişi, doğal varlıkları, kültürel zenginlikleri ve insan nüfusu ile önemli bir potansiyele sahip olan Erzurum’un, her açıdan kalkınmasında Atatürk Üniversitesi’nin bir lokomotif görevi üstlendiğini, bu yöndeki görevinin artarak devam ettiğini hatırlattı.
ÜNİVERSİTEMİZİN GURURSUNUZ
Konuşmasında öğrencilere de hitap eden Rektör Koçak, “Günümüzde, üniversiteden mezun olmanın her şeyi bitirmek anlamına gelmediğini artık hepimiz biliyoruz. Üniversiteyi donanımlı bitirmenin öneminin farkında olmalısınız. Bilgi ve yeteneklerinizle geleceğimizin güvencesi olarak, sizlere öğrettiklerimiz doğrultusunda hareket edeceğinizden hiç şüphem yok. Bundan sonra meslekî hayatınızda göstereceğiniz her yeni başarı, üniversitemizi daha da yüceltecek ve bizleri mutlu edecektir,” şeklinde konuştu.
“Sizler üniversiteye başlarken ülkemizin geleceği için umut iken, şimdi köklü ve büyük bir üniversitenin, Atatürk Üniversitesi’nin gururusunuz,” diyen Rektör Koçak, her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk Üniversitesi mezunu olma haysiyet ve kıvancını duyarak hareket etmelerini istedi.
YOLUNUZ AÇIK OLSUN
“Evlâdını bizlere emanet ettiği için anne-babalara, erdemli bir gençlik ve hür düşünebilen bir üniversite kurumu miras bıraktığı için Mustafa Kemal Atatürk’e ve Erzurum’a, öğrencilerimizi evlat bilen öğretim elemanlarımıza ve tüm idari personelimize teşekkür ederim,” diyen Rektör Koçak, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Hepinizi yürekten kutluyor, başarı ve mutluluğunuzun yaşamınız boyunca devam etmesini diliyorum. Geleceğinizle buluşuyorsunuz, bilginize, görgünüze güvenin. Yolunuz açık olsun Atatürk Üniversitesi’nin sevgili mezunları.”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda bakanın tebrik telgrafı gönderdiği, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Yüksek Okul Müdürleri ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu yöneticisinin katıldığı Mezuniyet Şöleni`nde daha sonra fakülte ve yüksek okullarda ilk üçe giren öğrencilere konuklar tarafından diplomaları ve hediyeleri verildi.
Atatürk Üniversitesi 2009-2010 Mezuniyet Şöleni, kep atma, havai fişek ve folklor gösterisiyle Gece Yolcuları konserinin ardından sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.