Eğitim Haber Girişi : 17 Ocak 2012 18:00

AÜ'de proje ofisi açıldı

AÜ'de proje ofisi açıldı
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde kurulan “Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi” açıldı.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde kurulan “Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi” açıldı.
Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende ofisle ilgili bilgi veren Prof. Dr. İhsan Efeoğlu, ofisin kurulması çalışmalarına 2011 yılı içerisinde başlanıldığını ve tamamlandığını söyledi.
Atatürk Üniversitesi’nin bilim ve teknoloji geliştirmesinde önemli bir işleve sahip olacak proje ofisinin, Türk kamu üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldığını ifade eden Efeoğlu, amaçlarının proje üretmek isteyen akademisyenlere uzmanlaşmış kişiler tarafından destek vermek olduğunu ifade etti.
Efeoğlu, Proje Ofisi’nin öncelikli amacını bilimsel ve teknolojik gelişmelerle katma değer oluşturmayı hedefleyen araştırma etkinlikleri için girişimci bilim insanlarına yardım etmek olduğunu anlattı.

“Amacın gerçekleşmesi için Proje Ofisi Danışma Kurulu olarak, Atatürk Üniversitesi bilim insanlarını ulusal ve uluslararası proje kaynaklarıyla ilgili sürdürülebilir bilgilendirmeler yapmayı amaçlıyoruz” diyen Efeoğlu, proje başvurularını teşvik edeceklerini, yakında yayına başlayacak web sitesinde, proje konusuyla ilgili her türlü bilgi ve belgeyi yayınlamaya başlayacaklarını kaydetti
.
PROJE YAPANA PARASAL ÖDÜL VERİLİYOR

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise göreve geldiği günden beri önem verdiği konuların arasında proje ofisinin kurulması olduğunu anımsatarak, bugün, bu fikri gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Üniversitelerin öncelikli görevlerinin bilim ve teknoloji üretilmesi süreçlerinde önde gitmek olduğunu anlatan Koçak, proje yapan her bilim adamına 500 dolar verdiklerini, projenin kabul edilmesinden sonra ise 500-2000 dolar arasında ikinci bir ödül verdiklerini anlattı.
Türkiye’nin son yıllarda bilimsel ve teknolojik yatırımlara, AR-GE faaliyetlerine ciddi kaynaklar ayırmaya başladığını, 2023’e kadar milli hâsıladan bilimsel faaliyetlere ayrılan payın yüzde 3’e çıkacağını, bunun büyük bir kaynak olduğunu ifade etti.
“Kamu üniversiteleri imkânlarını değerlendirmelidir” diyen Rektör Koçak, Türkiye’de vakıf ve özel üniversitelerin hazırladıkları projeler ile ciddi kaynaklar kullandıklarını, kamu üniversitelerin ise oldukça geride durduklarını hatırlatarak, Atatürk Üniversitesi’nin Proje Ofisi ile bu açığı süratle kapatmak istediğini vurguladı.
“Proje Ofisimiz herkese açıktır” diyen Koçak, Erzurum’daki, belediyeler ve KUDAKA gibi kuruluşların yanı sıra ülke içinden ve dışından proje ortakları beklediklerini sözlerine ekledi.
Konuşmalardan sonra Rektörlük binasındaki “Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi”nin açılışı gerçekleştirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.