Kültür-Sanat Haber Girişi : 11 Mayıs 2012 11:30

AÜ'de Scenography sergisi

AÜ'de Scenography sergisi
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Sahne Tasarımı sanat dalı tarafından Scenography sergisi düzenlendi.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Sahne Tasarımı sanat dalı tarafından Scenography sergisi düzenlendi.
Bugün açılışı yapılan sergide birbirinden ilginç sahne tasarımları yer alırken, böyle bir serginin Erzurum’da ilk kez açıldığı belirtildi.
Tiyatronun sahne üzerindeki plastiğine değer katan unsurların bütünü olarak tanımlanan Scenography’nin bir sergi olarak Erzurum’da sergileniyor olmasının önemine değinen Sahne Sanatları Bölümü öğretim üyesi Yard.Doç. Süreyya Temel, sergide öğrencilerin yıl içinde maket, eskiz ve dekor çalışmalarından meydana gelen proje tasarımlarının yer aldığını söyledi.
18 Mayıs 2012 tarihine kadar serginin açık kalacağını belirten Yard.Doç. Temel, amaçlarının sahne tasarımının günümüzde aldığı yeni boyutları halk ile paylaşmak olduğunu dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.