Bölge Haber Girişi : 15 Nisan 2010 01:26

AÜ'de tanıtım günleri başladı!..

AÜ'de tanıtım günleri başladı!..
Erzurum Atatürk Üniversitesinin organize ettiğim Yükseköğretim Tanıtım Günleri başladı. Atatürk Üniversitesi Rektörlük binası arkasında kurulan çadırda açılan Atatürk Üniversitesi Yükseköğretim Tanıtım Günlerine on altı üniversite katılarak

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin organize ettiği “Yükseköğretim Tanıtım Günleri” başladı. Atatürk Üniversitesi Rektörlük binası arkasında kurulan çadırda açılan “Atatürk Üniversitesi Yükseköğretim Tanıtım Günleri” ne on altı üniversite katılarak tanıtım standı açtı. “Atatürk Üniversitesi Yükseköğretim Tanıtım Günleri”nin açılışını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Vali Yardımcısı Mehmet Gök yaptı. Açılışta konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, üniversite olarak bu yıl ilkini düzenledikleri “Atatürk Üniversitesi Yükseköğretim Tanıtım Günleri”ne 16 üniversitenin yanı sıra Atatürk Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinin, Erzurum Belediyesi ile bazı kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının da katılarak tanıtım stant açtıklarını söyledi. Rektör Koçak, üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan lise ve dengi okul öğrencilerinin bilinçli bir eğitim ve meslek seçimi gerçekleştirebilmeleri konusunda kendilerine seçenekler sunarak yol haritalarını doğru çizmelerine yardımcı olmak, onları sınav öncesi ve sonrasında yaşayabilecekleri konusunda aydınlatmak, karşılaşabilecekleri olumsuzlukları giderebilmek amacıyla gerçekleştirilen “Atatürk Üniversitesi Yükseköğretim Tanıtım Günleri”nin başarılı geçmesini diledi. Rektör Koçak, “Öğrenciler, yaptıkları seçimlerle hayatlarına yön veriyor ve adeta perçinliyor. Bu yüzden doğru seçimler yapmaları önemlidir. Tanıtım günlerine katılan üniversitelerin stantlarını gezerek ve yetkililerinden bilgi alarak tercihlerini ona göre yapacaklar,” diye konuştu. Dünyada artık eğitimin de küresel hale geldiğini, öğrencilerin yurt içinde olduğu gibi, yurtdışında da eğitimlerini devam ettirme şansına sahip olduklarını ifade eden Rektör Koçak, üniversitelerin öğrencilerini, öğrencilerin de üniversitelerini seçtikleri bu dönemin içinden geçildiğini anlattı. “Atatürk Üniversitesi Yükseköğretim Tanıtım Günleri”ne katılan 16 Üniversitenin yetkililerine de teşekkür eden Rektör Koçak, daha sonra, açılışa katılan öğrencilerle birlikte stantları gezdi. Açılan stantlar yoğun ilgi görürken Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Basın ve Halkla İşlikler Biriminden Gökhan Çetin, “Türkiye çapında öğrencilere yönelik fuarları önemsiyoruz. Öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Samsun 19. Mayıs, Girne Amerikan, Yedi Tepe, İstanbul Şehir, Rize, Ercisey, Haliç, Ağrı İbrahim Çeçen, İstanbul Aydın, Bayburt, Amasya, Ardahan, 100. Yıl üniversitelerinin yanı sıra İl kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün katıldığı “Atatürk Üniversitesi Yükseköğretim Tanıtım Günleri” açılışına Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. Samih Diyarbakır, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, şehirdeki kurum yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.