Bölge Haber Girişi : 27 Mart 2010 06:51

AÜ'den Erzurum'da çevre paneli!..

AÜ'den Erzurum'da çevre paneli!..
Atatürk Üniversitesi’nde (AÜ) bilim adamları, “Çevre ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve doğal kaynak kullanımı” konusunu ele alarak tartıştı.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi’nde (AÜ) bilim adamları, “Çevre ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve doğal kaynak kullanımı” konusunu ele alarak tartıştı. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen panelde, “Çevre ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve doğal kaynak kullanımı” konusu ele alındı.
 
Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapılan paneli Doç. Dr. Alaattin Kızıltan yönetti. Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ergin Yıldız, Doç. Dr. E. Muhsin Doğan, Doç. Dr. Alper Nuhoğlu ile Erzurum Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden Murat Yeşil konuyu ele alarak değerlendirdi. Panel öncesi bir takdim konuşması yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suphi Orhan, çevre ekonomisinin sürdürülebilir kalkınma ve doğal kaynak kullanımı konulu panelin, güncel sosyo ekonomik konulardan biri olduğunu belirtti.
 
Prof.Dr. Orhan, özellikle sanayi devriminin ardından kitle üretimine geçilmesiyle birlikte doğal kaynakların hızla yok edilmeye devam ettiğini söyledi. Orhan, şöyle devam etti; “Bunun bir sonucu olarak çevre kirliliği her geçen gün kendisini daha fazla hissettiriyor. Sürdürülebilir kalkınma ön planda tutulurken doğal kaynak kullanımının sürdürülebilirliği göz ardı edilmemelidir. Bu dünyanın atalarımızdan bize miras değil, çocuklarımızın emaneti olduğunu unutmayalım.” Orhan, panelin amacının, çevre ve doğal kaynakların sürdürülebilir kalkınma açısından günümüzde kazandığı kritik önemi ortaya koymak ve buna karşılık özellikle ülkemizde bugüne kadar göz ardı edilen doğal kaynak yönetimi ve bunun önemine dikkat çekmek olduğunu kaydetti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.