Spor Haber Girişi : 30 Ekim 2012 01:00

Avantajı kaybettik!

Avantajı kaybettik!
K. Maraş Belediyespor’a kendi evinde son dakika golüyle yenilen Büyükşehir Belediyespor da büyük şok yaşanıyor. Kulüp Başkanı Özakalın, mağlubiyeti ‘aşırı konsantrasyona’ bağladı…
Erzurum Ajans-Sezon başından bu yana ligin zayıf takımlarıyla karşılaşan Büyükşehir Belediyespor’un ilk ciddi sınavında K. Maraş Belediyespor’a hem de kendi evinde 2-1 mağlup olması, camiada şok etkisi yaptı. Ligin ‘deplasman fatihi’ olan rakibi karşısında oynadığı futbolla da en az mağlubiyet kadar taraftarlarını endişeye sevk eden Büyükşehir Belediyespor da mağlubiyetin sorumlusu da “aşırı konsantrasyon’ olarak gösteriliyor.

K. Maraş Belediyespor maçını değerlendiren Kulüp Başkanı Saim Özakalın, takım halinde son 3 haftadır düşündükleri bir maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Oyuncularının K. Maraş Belediyespor maçına ‘aşırı konsantre’ olduğunu savunan Başkan Özakalın, “Bana göre, mağlubiyetin en büyük nedeni bu” dedi.

RAKİBE YENİLMEK KÖTÜ OLDU!

Aşırı konsantrasyon kadar hem attığı gol hem de oynadığı futbolla takımın en iyisi olan Cabir’in ilk yarıda kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmasının da yenilginin faktörlerinden biri olduğunu öne süren Başkan Özakalan, şunları söyledi.

K. Maraş Belediyespor, bize gelinceye kadar oynadığı 4 deplasman maçını da kazanmış ancak kendi evinde 3 maç kaybetmiş bir takım. Açıkçası hem onlar hem de bizim için dönüm maçı niteliğindeki bir 90 dakikaydı. Biz yensek, K. Maraş Belediyespor, ilk 5 potasının dışında kalacak, biz ise liderlik için ciddi bir avantaj elde edecektik. Son 3 maçtır hepimiz bu maçı düşünüyorduk. Aşırı bir konsantrasyon vardı takımımızda. Üstüne bir de Cabir’in fevri bir davranış göstererek, kırmızı kart görmesi eklenince, bunun bedelini ağır ödemek zorunda kaldık. Futbolda yenmek de var yenilmekte ama rakibimize yenilmek kötü oldu. Şimdi tekrar K. Maraş Belediyespor iddialı konuma geldi. Evimizde yenilerek de avantaj kaybettik. Artık toparlanıp, Beylerbeyi maçıyla birlikte yeniden seri galibiyetlere başlamak istiyoruz.

HERKES OLMUŞ TEKNİK DİREKTÖR!


Teknik direktör Taşkın Güngör’e yönelik, “İdeal kadroyu bulamadı” eleştirilerini de yanıtlayan Başkan Özakalın, “Madem herkes birer teknik direktördü, Taşkın Hoca’yı niye bu göreve getirdik? Bu konular tamamen teknik konular ve hocanın sorumluluk alanıyla ilgili. Biz de kendisinin destekçisiyiz. Taraftarların aslında, 24 kişilik kadromuzdaki tüm oyuncuların oynuyor olmasından mutlu olması gerekiyor. Düşünün, takımın 11’i belli ve yedek kulübesine dönük bakınca, içiniz ürperiyor. Böyle olması mı yoksa 24 oyuncunun oynuyor olması mı güzel? Bir kere bizim takımımızda, adı, sanı ve geçmişi ne olursa olsun, formsuz olan oyuncunun oynama şansı yok. Formsuz oyuncunun yerine ondan daha iyi olan futbolcu sahaya çıkacak. Kaldı ki, zaman zaman da maçın stratejisine göre kadro tercihleri yapılabiliyor, tıpkı K. Maraş Belediyespor maçında olduğu gibi. Rakibin güçlü olması ve maçın tansiyonunun çok yüksek olacağı düşüncesiyle, hocamız bu maça tecrübesi fazla oyuncularla çıkmak istedi. Zaten kontenjandan en fazla 4 oyuncu oynatabiliyoruz. Tecrübelilerle oynamaya çalıştık ama sonucu alamadık. Biz hocamızın hep yanındayız ve destekçisiyiz” dedi.

CABİR’E AĞIR CEZA GELİYOR!

Başkan Özakalın, gördüğü kırmızı kartla, mağlubiyetin hazırlayıcısı olan Cabir’e ise Futbol Federasyonu’nun vereceği ceza doğrultusunda kulüp olarak ceza vereceklerini belirterek, “Elbette yaptığı cezasız kalmayacak. Ancak soğukkanlı hareket edeceğiz. Federasyonun cezası ve o günün şartlarına göre, biz de bir yol belirleyeceğiz. Biz en az 2 maç ceza gelmesini ümit ediyoruz ama bu 3 maç da olabilir” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.